Mourinho az Atlético új csillagát kinézte

2016. June 8. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek, Spanyol Primera Divízió

Saul Niguez
Elég jó szezonja volt Saúl Nigueznek, az Atlético Madrid 21 éves középpályásának.

A fiatal játékos az Atlético Madriddal harmadik lett a spanyol bajnokságban, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, igaz, ott tizenegyesekkel kikapott a városi vetélytárs Real Madridtól, amely már 2014-ben is megfosztotta a nagy diadaltól Diego Simeone csapatát.

Saúl a bajnokságban 31 meccsen 4, a BL-ben 13 meccsen 3 gólt szerzett, köztük az elődöntőben a Bayern München ellen egy egészen csodálatos szólógólt, amelyre sokan felkapták a fejüket. Úgy tűnik, közöttük volt José Mourinho is, aki időközben a Manchester United edzője lett, ahova egy komoly listával érkezett, ami a nyári igazolásokat tartalmazza. Mourinho Saúlt is kinézte magának, de a helyzetet nehezíti, hogy az Atlético biztosan komoly áron válna csak meg egyik legjobbjától.

Nem a Manchester United az egyetlen, amely lecsapna a középpályásra, a Premier League-ből a Tottenham és az Arsenal is felfigyelt rá, úgyhogy a következő kérdés az lesz, melyik klub hajlandó letenni érte a kivásárlási árként megszabott 80 millió eurót. Januárban egyszer már tett egy-egy kísérletet mindkét londoni klub, de az Atlético akkor elhajtotta a kérőket, és a Marca azt írja, a vezetőség most azon gondolkodik, hogy új szerződéssel győzi meg a maradásról Saúlt, akinek ezek után 100 millió euróig kúszhatna fel a kivásárlási ára.

Érthető a spanyolok ragaszkodása a játékoshoz, hiszen saját nevelésről van szó, aki szépen végigjárta a ranglétrát, most pedig már ott tart, hogy a spanyol újságírók megválasztották az idény felfedezettjének. Ami viszont csalódásként érhette, hogy a jól sikerült szezon ellenére sem került be a spanyol válogatott Eb-keretébe.

A spanyolok június 13-án kezdik meg a hadjáratot a címvédés érdekében, első ellenfelük Csehország lesz. A spanyol győzelemre a szorzó 1.40, a döntetlenre 4.33, a cseh sikerre 8.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply