Milan: irány Európa!

2014. January 21. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Az AC Milannál a szokásosnál is fontosabb lesz a szerepe idén az Olasz Kupában való szereplésnek, mert úgy tűnik, ez a sorozat lehet az egyetlen esély az európai kupaszíntérre való kijutásra.
Mario Balotelli

A milánóiak az Olasz Kupában biztosítanák az EL-részvételt.

Az AC Milan számára a Bajnokok Ligája részvétel már elúszott, a 11. helyről, 18 pontos hátrányból szinte lehetetlennek tűnik utolérni a harmadik helyen álló Napolit. Az Európa Liga-indulásban ugyanakkor még bíznak a klubnál, a bajnokságban hét pontot kellene ledolgozni az ötödik Interrel szemben (és persze közben megelőzni másik öt csapatot is), az Olasz Kupában pedig még legalább két kört kellene menni ahhoz, hogy esély legyen a nemzetközi porond elérésére.

Milánóban ez utóbbira látnak nagyobb esélyt, így a szerdai hazai negyeddöntőben kötelezőnek tekintik a továbbjutást az Udinese ellen. A sikerre annál is inkább nagy az esély, mert a vendégek még a Milannál is gyengébben szerepelnek a bajnokságban, a legutóbbi három bajnokin egyetlen pontot sem szereztek, és már csak három pont választja el őket a kieső zónától.

A Milan rendes játékidőben elért győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.33, az Udinese 90 perc alatt aratott diadalára 7.00 a szorzó.

“A Coppa Italia tűnik a legegyszerűbb útnak az Európa Liga-indulás felé. Győznünk kell az Udinese ellen, ezt minden játékosnak észben kell tartania. A hazai pálya miatt esélyesebbek vagyunk ellenfelünknél, az Udinesén viszont kisebb a nyomás. A kupameccsek mindig veszélyesek, az Udinese ráadásul nem olyan gyenge csapat, mint amit eredméyei mutatnak” – mondta Mauro Tassotti, a nemrégiben kinevezett új vezetőedző, Clarence Seedorf segítője.

Tassotti szerint Seedorf gyorsan megszokta az új munkáját, és a legapróbb részletekre is rendkívüli módon odafigyel, óriási lelkesedéssel vetette magát a munkába.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply