by

Mexikó vs. Kamerun – 2014/06/13

2014. June 12. Thursday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Mexiko VS

Világbajnokság 2014

2014/06/13 18:00 (CET),

Arena das Dunas

Kamerun
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, A-csoport: Natal városában az Arena das Dunas-ban mérkőzik meg egymással Mexikó és Kamerun.

Mexikó válogatottja negyedik helyen végzett a CONCACAF negyedik fordulójában, a rájátszásban pedig összesítésben 9-3 arányú győzelmet aratott Új-Zéland ellen. Csak ötször nem vett részt a világbajnokságokon, 1970-ben és 1986-ban a negyeddöntőig jutott. A legutolsó világbajnokságon 3-1 arányú vereséget szenvedett a legjobb 16 között Argentínától.

Miguel Herrera szövetségi kapitány keretében a következő játékosok kaptak helyet:

  • kapusok: Jesus Corona, Alfredo Talavera, Guillermo Ochoa
  • védők:Paul Aguilar, Miguel Layun, Hector Moreno, Diego Reyes, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez (csapatkapitány), Carlos Salcido
  • középpályások:Hector Herrera, Jose Juan Vazquez, Juan Carlos Medina, Carlos Pena, Isaac Brizuela, Luis Montes, Marco Fabian, Andres Guardado
  • csatárok:Oribe Peralta, Javier Hernandez, Raul Jimenez, Alan Pulido, Giovani dos Santos

Mexikó válogatottja soha nem volt híres erős védelméről, most sem az, bár olyan jó nevek szerepelnek a hátsó alakzatban mint Rafael Marquez, Andres Guardado és a titkos fegyver, Diego Reyes aki esetleg megállíthatja Neymart. Középen a csapat leginkább Carlos Penara és Hector Herrerara támaszkodhat. A támadósorban a legnehezebb feladatok Javier Hernandezra és Giovani dos Santosra hárulnak.

Az utóbbi 10 mérkőzéséből Mexikó válogatottja 5-öt megnyert, 2-szer döntetlent harcolt ki és 3 mérkőzésen vereséget szenvedett. Legyőzte többek között Ecuadort, Izraelt, Dél-Koreát, de kikapott Costa Ricatól, Bosznia-Hercegovinától és Portugáliától.

Kamerun első helyen végzett az I-csoportban, az afrikai selejtező rájátszásában pedig Tunéziát verte 4-1-re összesítésben. Összesen hatszor szerepelt a világbajnokságon, legjobb eredményét pedig 1990-ben érte el amikor bejutott a legjobb nyolc közé. A 2010-es VB-n az E-csoportban negyedik helyen végzett.

Szövetségi kapitányuk Volker Finke nagyjából egyenlő arányban válogatott be a keretbe fiatal valamint rutinos játékosokat:

  • kapusok: Charles Itandje, Ndy Assembe, Sammy Ndjock, Loic Feudjou
  • védők: Allan Nyom, Dany Nounkeu, Cedric Djeugoue, Aurelien Chedjou, Nicolas Nkoulou, Armel Kana-Biyik, Henri Bedimo, Benoit Assou-Ekotto, Gaetang Bong
  • középpályások: Eyong Enoh, Jean II Makoun, Joel Matip, Stephane Mbia, Landry Nguemo, Alexandre Song, Cedric Loe, Edgar Sally
  • csatárok: Samuel Eto’o (csapatkapitány), Eric Choupo Moting, Benjamin Moukandjo, Vincent Aboubakar, Achille Webo, Mohamadou Idrissou, Fabrice Olinga

A védelem gerincét Nicolas N’Koulou, Aurelien Chedjou és Allan Nyom fogják alkotni. Kamerunnak nagyon masszív középpályája van, Alex Song, Stephane Mbia és Jean Makoun nagyon jók labdaszerzésben, de Song a támadásban is kiváló. A támadók közül a legnagyobb név kétségtelenül Samuel Eto’o, de oda kell figyelni az erős felépítésű Vincent Aboubakarra is.

Az utóbbi 10 mérkőzésén Kamerun válogatottja nem szerepelt túl jól, ugyanis csak 4-szer tudott nyerni, 3 döntetlent ért el és 3-szor vesztesen hagyta el a pályát. Kikapott Kongótól, Portugáliától és Paraguaytól. Csak Macedónia, Moldova, Tunézia és Líbia együttesét tudta legyőzni.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.25 1 | 2.25 Unibet X | 3.10 X | 3.10 Unibet 2 | 3.40 2 | 3.40 Sportingbet

Mindkét együttesben jó képességű játékosok vannak, de mint csapat Mexikó sokkal jobban teljesített, a statisztikák is mellette szólnak. Ha Kamerun összekovácsolódott mint csapat, akkor képes lehet meglepetésekre.

Összegzés:

Figyelembe véve a fentieket, azt gondolom, hogy Mexikó nyerni tud Kamerun ellen. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Mexikó győzelem | 2.27 Mexikó győzelem | 2.27 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/12, 15:24

Related Articles

Leave a Reply