by

Spanyolország vs. Hollandia – 2014/06/13

2014. June 12. Thursday in Elemzés, Futball elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Tippek, Világbajnokság 2014

Spanyolország VS

Világbajnokság 2014

2014/06/13 21:00 (CET),

Arena Fonte Nova

Hollandia
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, B-csoport: Salvador városában a világbajnokság második legdrágább új építésű stadionjában az Arena Fonte Nova-ban Spanyolország Hollandiával találkozik.

A világbajnokság B-csoportjában Spanyolország és Hollandián kívül ott van még Chile és Ausztrália.

A spanyol válogatott az I selejtezőcsoportban nyolc mérkőzésből 6-ot megnyert, 2-szer pedig döntetlent játszott, így 20 ponttal első helyen végzett megelőzve Franciaországot. 13 részvétele van a VB-k történetében, van egy negyedik helyezése 1950-ben és 2010-ben elhódította a trófeát. A legutóbbi VB-n győzte le 1-0-ra Hollandiát a döntőben hosszabbítás után.

Utoljára Brazília védte meg világbajnoki címét 1962-ben Pelé vezényletével, most a spanyol válogatott is erre készül, 2011 óta vezetik a világranglistát és uralják a világ labdarúgását, nagyon nagyok az elvárások.

Vicente Del Bosque szövetségi kapitány csapata a következő játékosokat tartalmazza:

  • kapusok: Iker Casillas (csapatkapitány), David de Gea, Pepe Reina;
  • védők: Jordi Alba, Raul Albiol, Cesar Azplicueta, Dani Carvajal, Juanfran, Alberto Moreno, Gerard Pique, Sergio Ramos;
  • középpályások: Sergio Busquets, Santi Cazorla, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Ander Iturraspe, Koke, Javi Martinez, Juan Mata, Jesus Navas, David Silva, Tiago Alcantara, Xabi Alonso, Xavi;
  • csatárok: Diego Costa, Fernando Llorente, Alvaro Negredo, Pedro, Fernando Torres, David Villa

A hátsó alakzatban valószínűleg Sergio Ramos, Gerard Piqué, Cesar Azpilicueta és Jordi Alba játszik majd. Középen a barcelonai hármas Cesc Fabregas, Andres Iniesta és Xavi Hernandez kezdhet, de minőségi cserék állnak rendelkezésre hisz ott van Xabi Alonso, David Silva és Jesus Navas is. A támadósorban Diego Costa játékára számítanak, de jó szezont zárt Pedro is, ugyanakkor bízhatnak David Villában is aki eddig nyolc gólt szerzett a VB-k történetében.

A spanyol válogatott az utóbbi 10 találkozójából 8-at megnyert, egyszer döntetlent ért el és egyszer vereséget szenvedett. A legyőzöttek között ott van Bolívia, Olaszország, Finnország, stb. Dél-Afrikától kaptak ki egy barátságos mérkőzésen 2013. november 19.-én.

Hollandia a D selejtezőcsoportot nyerte meg úgy, hogy tíz meccsből kilencszer győzött és egyszer döntetlenre játszott, 9 ponttal megelőzve Romániát. A hollandoknak 9 részvételük van a VB-ken és háromszor, 1974-ben, 1978-ban és 2010-ben ezüstérmesek lettek. Az utolsó VB döntőjében tehát épp Spanyolországtól kaptak ki hosszabbítás után 1-0-ra.

Louis van Gaal szövetségi kapitány a következő játékosokat hívta be a keretbe:

  • kapusok: Jasper Cillessen, Tim Krul, Michel Vorm, Jeroen Zoet
  • védők: Patrick van Aanholt, Daley Blind, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi, Karim Rekik, Joel Veltman, Paul Verhaegh, Ron Vlaar, Stefan De Vrij
  • középpályások:Jordy Clasie, Leroy Fer, Jonathan De Guzman, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Tonny Vilhena, Rafael van der Vaart, Georginio Wijnaldum
  • csatárok:Jean-Paul Boetius, Memphis Depay, Klaas-Jan Huntelaar, Dirk Kuijt, Jeremain Lens, Robin van Persie (csapatkapitány), Arjen Robben, Quincy Promes

A védelemben több mint bizonyos, hogy Ron Vlaar, Stefan de Vrijjel, Daryl Janmaat és Bruno Martins Indi lesznek a kezdők. A középpályán Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Arjen Robben és Nigel de Jong lehet a kezdő. Támadásban a csapatkapitány Robin van Persie mellett Klaas-Jan Huntelaar kezdhet aki remek szezont zárt a Schalke csapatával.

Hollandia az utolsó 10 találkozójából 5-öt tudott megnyerni, 4-szer döntetlent ért el, egyszer pedig vereséget szenvedett. A legyőzött csapatok között volt Wales, Ghána, Törökország, stb. Franciaországtól szenvedtek vereséget ez év március 5.-én.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.78 1 | 1.78 Unibet X | 3.40 X | 3.40 Winmasters 2 | 4.70 2 | 4.70 Unibet

A találkozó esélyese egyértelműen Spanyolország, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy Hollandiának is világhírű játékosai vannak, akik egymaguk el tudnak dönteni egy mérkőzést. A papírforma a spanyolok mellett szól, de a mérkőzés háromesélyes.

Összegzés:

A csapategység miatt szavazok a spanyolokra, úgy gondolom, hogy ők nyernek. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Spanyolország győzelem | 1.83 Spanyolország győzelem | 1.83 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/12, 20:21

Related Articles

Leave a Reply