Messi az 500. gólja előtt áll

2016. March 31. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Lionel Messi
Argentína 2-0-ra győzött Bolívia ellen VB-selejtezőn, ami nem nevezhető meglepetésnek, mint ahogy az sem, hogy az argentinok második gólját Lionel Messi szerezte.

Az ötszörös aranylabdásnak azonban mindenképpen különleges lehetett a mostani gólja, mivel ez volt az 50., amit a válogatott színeiben szerzett. Ami azt jelenti, hogy már csak hat gólra van a válogatott gólrekorderétől, Gabriel Batistutától, aki 56 góllal zárta pályafutását.

Messi már korábban megelőzte a 35 gólos Hernan Crespót, valamint az Argentínát 1986-ban világbajnoki címig vezető Diego Maradonát, aki 34 gólig jutott. A jelenleg is aktív játékosok közül Sergio Agüero áll Messi mögött a második helyen, a Manchester City támadója 32 gólt szerzett eddig az albiceleste mezében. “Örülök az ötvenedik gólnak, de még inkább a győzelemnek, mert ettől csak még erősebbek leszünk” – nyilatkozta a Bolívia ellen 2-0-s siker után Messi, aki a válogatott csapatkapitánya volt.

Az argentinok végig fölényben játszottak, amit jól jelez, hogy Ever Banega már a tizedik másodpercben kapufát lőtt. Az első gólra a 19. percig kellett várni, Messi végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Gonzalo Higuaín átemelte a labdát a kapus fölött, egy védő azonban a gólvonalon tisztázni tudott, de Higuaín visszapasszolta a labdát a kapu elé, a jobbhátvéd Gabriel Mercado pedig jókor érkezett, és harmadik válogatott meccsén második gólját szerezte. Messi tizenegyesből szerezte az argentinok második gólját, de lehetett volna sokkal fölényesebb is a győzelem, ha a második félidőben a hazaiak belövik a helyzeteiket.

A mostani gól volt Messi pályafutásának 499. gólja, a Barcában és a válogatottban összesen 627 találkozó kellett neki, hogy eljusson egy újabb nagy mérföldkő közelébe. Az 500. gólját így akár a hétvégén, a Real Madrid elleni rangadón is megszerezheti.

Az el clásicón a Barcelona győzelmére a szorzó 1.57, a döntetlenre 4.50, a Real sikerére 4.75.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply