Felkarolja Ribéry a fiatal tehetségeket

2016. March 31. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Kingsley Coman
Megtalálta utódját Franck Ribéry, a Bayern München játékosa, az utód nem más, mint csapat- és honfitársa, Kingsley Coman.

A 19 éves Coman a nyáron érkezett a bajorokhoz az olasz bajnok és kupagyőztes, valamint BL-döntős Juventustól, így aztán Ribéry testközelből figyelhette mit tud az ifjú tehetség. Coman a bajnokságban 20 meccsen 4 gólt szerzett, a BL-ben pedig 5 találkozón 2-t, köztük egyet korábbi klubja, a Juventus ellen a nyolcaddöntő visszavágóján. Coman már a francia válogatottban is bemutatkozhatott, és az oroszok elleni barátságos meccsen megszerezte első gólját a nemzeti csapatban.

“Kingsleynek nehéz időszakon kellett keresztül mennie korábban, Párizsban és a Juventusnál is alig játszott. Amikor Münchenbe jött, nagyon komolyan kezdett dolgozni, látszik rajta, hogy nagyon elszánt, és a futballon kívül semmi nem érdekli. Ennek ellenére még van hova fejlődnie, és a csapattársaktól is elleshet dolgokat, de még csak 19 éves, úgyhogy van ideje bőven” – nyilatkozta Ribéry, aki szívén viseli a fiatal tehetségek sorsát.

Annál is inkább, mert ő 17-18 éves korában még a harmadosztályban játszott, Coman viszont egyből a mélyvízbe ugrott fejest, hiszen a Bayern első csapata a legmagasabb szintet képviseli a Bundesligán belül, és Európában is. “A Bayern hatalmas lehetőséget kínál a fiatal tehetségeknek. Nem az a típus vagyok, aki több tiszteletet vár el tőlük, csak azért, mert idősebb vagyok náluk. A karrierem során sok mindent megtapasztaltam, de nem változtam. Mindenkit megbecsülök, legyen szó focistáról vagy akár egy szakácsról. Ha egy ifjú tehetség utat tör magának az első csapatba, akkor én leszek az első barátja. Korábban ez így volt Alaba esetében is, és ugyanez vonatkozik Kingsleyre is” – mondta Ribéry.

A Bundesligát ötpontos előnnyel vezető Bayern vendége a Frankfurt lesz a bajnokság hétvégi fordulójában. A Bayern győzelmére a szorzó 1.10, a döntetlenre 9.00, a Frankfurt sikerére 21.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply