A Bundesliga-forduló Leverkusen – Wolfsburg rangadóval indul

2016. March 31. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Andre Schurrle
A Bundesliga 28. fordulóját péntek este a Leverkusen és a Wolfsburg rangadója nyitja meg.

Ami közös a két csapatban, hogy mindketten érdekeltek voltak a Bajnokok Ligájában, a Leverkusen azonban a Barcelona és a Roma mögött csak harmadik lett a csoportjában, így nem jutott a nyolcaddöntőbe, míg a Wolfsburg újonc létére túlélte a csoportkört, majd kiejtette a belga Gentet, és így a Real Madriddal találkozik a legjobb nyolc között.

A Bundesligában a Leverkusen a 6., a Wolfsburg a 8. helyen áll, és a két csapatot csak négy pont választja el egymástól. A Leverkusen számára ráadásul azért is fontos a meccs, mivel a BL-selejtezőt érő negyedik hely csak két pontra van, és ha a csapat szeretne a következő idényben is a legrangosabb európai sorozatban szerepelni, akkor muszáj gyűjtögetnie a pontokat. A Wolfsburggal ellentétben a Leverkusennek már nem kell kétfrontos küzdelmet folytatnia, mivel a csapat a Villarreal elleni párharcot elbukta az Európa Ligában, így már csak a Bundesliga maradt.

A tavalyi ezüstérmes Wolfsburgnál a helyezés mellett az a legszembetűnőbb változás az előző idényhez képest, hogy elfogytak a gólok: 27 forduló alatt legutóbb 60 gólig jutottak a Farkasok, akik most csak 39-nél tartanak. Ami mégis optimizmusra adhat okot a Wolfsburg-drukkerek számára, hogy André Schürrle remek formának örvend, a Hannover ellen triplázott, a Mönchengladbach ellen egy gólpasszal járult hozzá a 2-1-es sikerhez, a Darmstadt elleni 1-1 alkalmával pedig az utolsó pillanatokban egyenlített.

A két csapat eddig 37 meccset vívott a Bundesligában, a Bayer 17-et nyert, a Wolfsburg csak kettővel kevesebbet, és a gólokban is elég kicsi a különbség (68-60 a Leverkusen javára).

A Leverkusen győzelmére a szorzó 1.95, a döntetlenre 3.60, a Wolfsburg sikerére 3.80.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply