Mertesacker is visszavonult a válogatottságtól

2014. August 16. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Per Mertesacker
Philipp Lahm és Miroslav Klose után egy harmadik friss világbajnok, Per Mertesacker is bejelentette, hogy többé nem lép pályára a német labdarúgó-válogatottban, és csak klubjára, az Arsenalra koncentrál a jövőben.

 

Philipp Lahm nem sokkal az Argentína ellen megnyert világbajnoki döntő után közölte Joachim Löw szövetségi kapitánnyal, hogy visszavonul a válogatottságtól. Alig egy hónappal később, augusztus 11-én, 13 év, 137 mérkőzés és 71 gól után Miroslav Klose is bejelentette, hogy többé nem szerepel a nemzeti csapatban. A nyáron világbajnoki címet szerző csatár a vébék történetének legeredményesebb játékosaként vonult vissza. Most egy harmadik világbajnok, Per Mertesacker is ugyanerre az elhatározásra jutott. A 29 esztendős hátvéd pénteken jelentette be, hogy többet nem szándékozik a Nationalelfben játszani. Megfogalmazása szerint fantasztikus tíz év van mögötte, de most már itt az ideje, hogy tehetséges fiatalok jussanak szerephez.

“Az, hogy megnyertük a világbajnokságot, tökéletes befejezése a válogatottbeli pályafutásomnak. Elképesztően boldog vagyok, hogy ilyen sokáig játszhattam a hazámért, és hogy folyamatosan bíztak bennem a szövetségi kapitányok. Még mindig nagyon éhes vagyok a trófeákra, de most már a klubommal, az Arsenallal szeretném megnyerni az angol bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját” – fogalmazott Mertesacker.

A német védő 104-szer lépett pályára hazája válogatottjában, az idei világbajnoki aranyérmet megelőzően két vb-bronzérmet (2006, 2010), egy Európa-bajnoki ezüstöt (2008) és egy Konföderációs Kupa-bronzot (2005) is nyert a német válogatottal a visszavonulását megelőzően.

Mertesackerrel a soraiban az Arsenal szombaton a Crystal Palace-t fogadja az angol bajnokság első fordulójába, a hazaiak győzelmére 1.25, a döntetlenre 6.50, a vendégek sikerére pedig 15.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply