Martino szívesen maradna Barcelonában

2013. December 22. Sunday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Gerardo Martino, a Barcelona nyáron kinevezett vezetőedzője eddig jól teljesít csapata élén, de egyes hírek szerint elvágyódik a katalán fővárosból.
Lionel Messi

Az Argentínában lábadozó Messi januárban csatlakozhat a társakhoz.

A spanyol lapok szerint Martino legnagyobb bánata, hogy a Barcelonánál elvárás vele szemben, hogy a klub futballfilozófiája szerint dolgozzon, így nem építheti be szabadon saját elképzeléseit az együttes játékába. A hírek arról szóltak, hogy a szakember ezért nem is ragaszkodik a folytatáshoz, és nyáron kész elhagyni a gránátvörös-kékeket.

Martino ugyanakkor éppen a fenti állítások ellentétét fogalmazta meg legutóbbi nyilatkozatában.

“Nagyon jól érzem magam a klubnál, szeretem a várost, és tetszik az a stílus, ahogy a csapat játszik. A jövőt nem tudom garantálni, mert három naponta változik egy edző megítélése, attól függően, hogy milyen volt a legutóbbi meccs eredménye. Ha maradok, akkor az azért lesz, mert nagyon jól végzem a dolgomat itt” – jelentette ki Martino, aki egyelőre nem panaszkodhat, hiszen a BL-ből csoportelsőként jutott tovább együttese, és a bajnokságban is az élen áll az együttes, igaz, csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az Atletico Madridot.

A katalánok az utóbbi meccseken Lionel Messi nélkül futottak a pályára, és így lesz ez hétvégén, a Getafe elleni bajnokin is. Messi jelenleg Argentínában lábadozik, és a téli szünet után alighanem a többiekkel kezdheti meg a felkészülést.

Martino elmondta: karácsonykor hazalátogat, és találkozik Messivel, aki egyelőre a Rosario csapatával edz és nagy erőkkel készül a visszatérésre.

Az idei utolsó bajnoki fordulóban a nyolcadik Getafe győzelmére 7.50 az odds, a döntetlenre 4.75, a Barcelona diadalára 1.40 a szorzó.

Forrás: Unibet

Leave a Reply