Még hibátlan otthon a Mönchengladbach

2013. December 22. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

1976 óta nem kezdte olyan szenzációsan a német labdarúgó-bajnokságot a Borussia Mönchengladbach együttese, mint idén.

 

Max Kruse

Otthon még pontot sem vesztett a ‘Gladbach.

A csapat a Bundesliga eddigi 16 fordulója alatt tíz győzelmet aratott, két döntetlen mellett mindössze négyszer szenvedett vereséget. Október 27-e óta nem kapott ki, sorozatban hat meccset megnyert – a Frankfurt, a Hamburg, a Nürnberg, a Stuttgart, a Freiburg és a Schalke ellen – és csak egy hete szakadt meg a kiváló sorozat a mainzi gól nélküli döntetlennel.

“Néha ilyen is történik, mégsem nyerhetünk meg minden mérkőzést. Jelenleg 32 pontunk van, ami szenzációs” – nyilatkozta Max Kruse, a csapat válogatott csatára. A sikerek kovácsa, Lucien Favre azt mondta, a sikerhez az kell, hogy a játékosok napról napra fejlődjenek és eddzenek, ettől vált a Gladbach sikeres és attraktív futballt játszó együttessel.

A szakvezető mindössze húsz játékost küldött pályára eddig – közülük heten minden mérkőzésen játszottak -, ennyire kevés futballistával egy klub sem gazdálkodott az idény során.

Ami még szenzációsabb: az együttes hazai pályán hibátlan, nyolcból nyolcat nyert, erre rajta kívül csupán a Bayern München volt képes.

A kilencedik sikert a vasárnapi, Wolfsburg elleni mérkőzésen lehet megszerezni, a Mönchengladbach diadalára 2.20 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a vendégek sikerére 3.30 szorzóval lehet fogadni.

A hazaiaknál Alvaro Dominguez sérült, még nem épült fel a vállműtétjét követően, a Wolfsburgból Jan Polak bokaízületi gyulladás, Christian Träsch talpközépcsont-repedés, Vieirinha pedig keresztszalag-sérülés miatt nem játszhat.

A hazaiaknál Martin Stranzl és Julian Korb, a vendégeknél Patrick Ochs négy sárga lapnál tart, nekik vigyázniuk kell, nehogy újabb lapot kapjanak, mert akkor automatikusan egymérkőzéses eltiltás várna rájuk.

A várható kezdőcsapatok a Kicker alapján:

  • Mönchengladbach: Ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl, Wendt – Kramer, G. Xhaka – Herrmann, Arango – Raffael – M. Kruse
  • Wolfsburg: Benaglio – Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez – Luiz Gustavo, Medojevic – Diego, Arnold, D. Caligiuri – Olic

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply