Marad Guardiola és Götzét sem engedi

2015. May 16. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola
Pep Guardiola elmondta, hogy Mario Götzére szüksége van a Bayern Münchennek, amelyet jövőre is ő fog még vezetni.

A Bayern München Bajnokok Ligájából való kiesése kapcsán felerősödtek a negatív hangok, amelyek a vezetőedzőt és a keret egy részét érintik. A Barcelona elleni, kiesést jelentő győzelem után felmerült, hogy Guardiola már a nyáron elhagyja Münchent, de a szakember megismételte, hogy a szerződése jövő nyári lejárta előtt biztosan nem távozik.

A kritikákból kijutott Mario Götzének is, akit Franz Beckenbaur is bírált, amiért nem küzd teljes odaadással a csapatért. Ennek következtében a fiatal labdarúgó az utóbbi időben elvesztette helyét a Bayern kezdőjében, jórészt csak a kispadot koptatja.

“Ő rengeteget segített nekünk. Olyan fiatal játékos, aki nagyon tehetséges, az csak az én döntésem, hogy mennyiszer szerepelhetett. Nem is merült fel kérdésként, hogy megy vagy marad” – mondta Guardiola.

A Bayern ugyan megnyerte a bajnoki címet, de pocsék szezonvégi formája miatt kiesett a Német Kupa és a Bajnokok Ligája elődöntőjéből is, és ez együtt már csalódást jelent a bajoroknál. Ezzel azonban nem ért egyet a szakember.

“Szerintem kiváló szezonunk volt, igazán senkinek sem lehet szava azért, mert a BL elődöntőjében kiestünk a Barcelona ellen. De tény, hogy tanulnunk kell belőle” – véli Guardiola.

A Bundesliga utolsó előtti fordulójában a Bayern München a Freiburg otthonában lép pályára szombaton: a hazaiak sikerének az oddsa 6/1, a döntetlenre 10/3, a bajorok győzelmére 4/9 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply