Már várja Ramos az EL-döntőt

2015. May 25. Monday in Hírek, UEFA Európa Liga

Carlos Bacca
A spanyol Sevilla és az ukrán Dnyipro, Juande Ramos két korábbi csapata, szerda este egymás ellen játszik Európa Liga-döntőt a lengyelországi Varsóban.

Sokan várják már Európa második legrangosabb európai kupasorozatának az idei döntőjét, hiszen két remek csapat jutott be a fináléba – a Sevilla menetelése nem ment csodaszámba, de a Dnyipróé igen, annak ellenére, hogy az elmúlt években a klub folyamatosan fejlődött, évről évre egyre jobb eredményeket ért el.

2010 és 2014 között az a Juande Ramos volt a felnőtt csapat vezetőedzője, aki 2006-ban és 2007-ben megnyerte a sorozat elődjét, az UEFA-kupát a Sevillával. Éppen ezért a korábban a Tottenham Hotspurt, a Real Madridot és a CSZKA Moszkvát is irányító szakember számára még különlegesebb lesz a varsói döntő.

“Ez a Dnyipro még nagyjából ugyanaz, amellyel én is dolgoztam” – mondta a spanyol edző. “Ez egy igazán különleges érzés a számomra, az összes, általam edzett ukrán játékos élvezni fogja majd a döntőt. Örülök, hogy egy európai kupadöntőben játszhatnak. Ennek a csapatnak van a legtöbb ukrán játékosa, éppen ezért sokan fognak nekik szurkolni az országban.”

Ramos természetesen még a mai napig emlékszik a 2006-os és a 2007-es döntőre. Előbbit a Middlesbrough ellen nyerte meg a Sevilla 4-0-ra, Eindhovenben, majd Glasgow-ban büntetőrúgásokat követően győzte le – 2-2-es végeredmény után – az Espanyolt. A szakember elmondta, azokat az érzéseket, melyeket akkor élt állt, sosem fogja elfelejteni, éppen ezért a dél-spanyolországi klubot is a szívébe zárta.

A Dnyipro rendes játékidőben aratott győzelmét 11/2 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3/1, a Sevilla sikerére pedig 11/20 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply