A harmadik feljutó a Norwich lett

2015. May 25. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Nathan Redmond
Az angol Championship rájátszásának a döntőjét a Norwich City nyerte, miután a Wembleyben rendezett fináléban, több mint 85 ezer ember előtt 2-0-ra verte a Middlesbrough-t.

Nagyon jól kezdődött a mérkőzés, hiszen már az első percekben egymásnak estek a csapatok, amiből végül a Norwich jött ki jobban. Előbb a “kanárik” döngették meg a keresztlécet, majd a Boro is hasonlóképpen cselekedett. Aztán a 12. percben Cameron Jerome harcosan labdát szerzett, majd az észak-angliaiak kapusa mellett a rövid alsóba helyezte a játékszert. Három perccel később a bombaformában játszó Nathan Redmond volt eredményes, kialakítva ezzel a végeredményt.

A Norwich egy év után tér ismét vissza a legjobbak közé, ám ahhoz, hogy ne essen ki ismételten, a klubnak a nyáron alaposan meg kell erősítenie a keretét – annak ellenére, hogy a bajnokság második felére igencsak összeérett a feljutást kiharcolt együttes. A szezon egyik legjobbja kétség kívül a menedzser, a mindössze 33 éves Alex Neil volt, aki tisztában van azzal, hogy a liga legkisebb csapatai közé fognak tartozni.

“Nem vagyok buta, tisztában vagyok azzal, milyen nehéz feladat lesz majd a PL-ben szerepelni” – mondta a mérkőzést követően Neil. “Mi leszünk majd a bajnokság egyik legkisebb alakulata. Az előző munkahelyemen, a Hamiltonnál is voltam hasonló helyzetben, melyet sikeresen megoldottunk. Bízom abban, hogy versenyképesek leszünk, ehhez azonban valóban meg kell erősíteni a keretet.”

Amikor a Norwich 2010-ben feljutott a másodosztályba, egy évre rá már az élvonalban volt, majd azt követően néhány szezont az élvonalban töltött – Paul Lambertnek köszönhetően. Most Neilen lehet a sor, hogy történelmet írjon a “kanáriknál”.

Arra, hogy a Norwich City megnyeri a Premier League következő kiírását 5000/1 az odds, míg a Chelsea címvédésére 11/8 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply