A Real Madrid edzője már nem Ancelotti

2015. May 26. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Carlo Ancelotti
A Real Madrid hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette be hétfő este, hogy szerződést bontott vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival.

Az 55 éves szakember két évet töltött el a fővárosiak kispadján, ez idő alatt egy Spanyol Király-kupát és egy Bajnokok Ligája-trófeát sikerült begyűjtenie a csapatnak – utóbbit nyilván soha nem fogják neki elfelejteni a szurkolók, sem pedig a klub jelenlegi vezetői. Az idei szezonban a Real ismét lemaradt a bajnoki címről, míg a BL-ből hazai pályán esett ki, miután az elődöntőben a Juventus összesítésben jobbnak bizonyult nála.

“Szeretném elárulni, arra a döntésre jutottunk, hogy a jövőben már nem Carlo fogja ellátni a vezetőedzői tevékenységeket a Real Madridnál” – mondta Florentino Perez klubelnök. “Ez egy nagyon nehéz döntés volt a vezetőség számára, nem tudom eléggé hangsúlyozni, de a jelenlegi helyzetben ez volt a legjobb megoldás. Az elmúlt két évben Carlo mindenki szeretetét elnyerte, történelmünk része marad. Azonban Madridban az elvárások magasak. Úgy éreztük, itt az idő arra, hogy új impulzust kapjon a csapat, hogy még több trófeáért lehessen harcban.”

Ancelottinak eredetileg 2016 nyaráig szóló szerződése volt, viszont így, hogy menesztették, új munkahely után kell néznie. Sajtóhírek szerint az AC Milan, ahol 2001 és 2009 között dolgozott, örömmel látná, de az sem elképzelhetetlen, hogy most egy év szünetet fog tartani az olasz szakember. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az utódja, de a jövő héten az új vezetőedző neve is ki fog derülni – sajtóhírek szerint Rafa Benitez és Jürgen Klopp is esélyes a poszt betöltésére.

Arra, hogy a Real Madrid jövőre megnyeri a bajnokságot 6/4 az odds, míg a Barcelona címvédésére 4/5 az odds.

Forrás: Unibet

Leave a Reply