Mangala a Manchester Cityben folytatja

2014. August 12. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Eliaquim Mangala
Francia válogatott védővel erősített a Manchester City labdarúgócsapata, az angol bajnoki címvédő 32 millió fontért szerződtette a Porto 23 éves játékosát, Eliaquim Mangalát.

 

A védő már januárban majdnem Angliába szerződött, végül csak most írta alá öt évre szóló kontraktusát.

“Szellemi, fizikai, technikai és taktikai téren is olyan képességekkel rendelkezik, ami Európa legjobb védői közé emelheti” – nyilatkozta róla Manuel Pellegrini edző. “Olvassa a játékot, azonnal bevethető a Premier League-ben, azt hiszem, gyorsan be fogja bizonyítani, hogy milyen nagy nyereség a csapat számára.”

Mangala úgy került be a francia válogatottba, és lett tagja a vb-keretnek is, hogy sohasem szerepelt még francia klubcsapatban. Az ötéves korától Belgiumban élő védőt a Namur ifjúsági csapatában fedezte fel a Standard Liege, ahol 2008 és 2011 között játszott, a legutóbbi három szezont pedig a Portóban töltötte, és szerzett két bajnoki aranyat az együttessel.

“A Manchester City a kontinens egyik legjobb csapata, a karrierem szempontjából fontos volt, hogy a Portóból feljebb tudtam lépni. Trófeákat szeretnék nyerni, és hiszem, hogy itt lehetőségem lesz rá. Tele vagyok ambícióval, ezért is szerződtem Angliába” – nyilatkozta új klubja hivatalos honlapján.

Mangala lett a Manchester City hatodik nyári igazolása, a klub korábban szerződtette már portói labdarúgót, a brazil középpályás Fernando személyében. De érkezett az egykori Chelsea-középpályás, Frank Lampard, akit a New York City FC adott kölcsön, Bruno Zuculini (Racing Club), Bacary Sagna (Arsenal) és a Málaga kapusa, Willy Caballero.

A Manchester City rosszul kezdte az évadot, hiszen a vasárnapi Szuperkupa-döntőn 3-0-ra kikapott az Arsenaltól. A bajnoki nyitányra augusztus 17-én, vasárnap Newcastle-ben kerül sor, a hazaiak győzelmére 5.00 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a vendégek sikerére 1.61 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply