Mandzukic az Atléticóban folytatja

2014. July 10. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Mario Mandzukic
A német Bayern München labdarúgócsapatának sportigazgatója, Matthias Sammer elárulta, hogy a klubtól távozó horvát válogatott csatár, Mario Mandzukic a spanyol Atlético Madridban folytatja pályafutását. A 28 éves támadó szerződése ugyan 2016 nyaráig szól a bajoroknál, de Robert Lewandowski érkezésével várhatóan kevesebb szerepet szánna neki a következő idényben Pep Guardiola vezetőedző.

 

“Semmit sem írtunk még alá, de azt hiszem, az adott szóra lehet támaszkodni” – utalt Sammer arra, hogy a szóbeli megállapodás már megszületett.

“Szeretnék köszönetet mondani Mario Mandzukicnak azért, amit a klubért tett. Csak pozitívan beszélhetek róla, mindig úgy viselkedett, ahogy egy igazi példaképhez illik. Örökre emlékezni fogunk a közösen elért eredményekre és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban” – tette hozzá.

A Kicker úgy tudja, a spanyol együttes 22 milliót fizet Mandzukicért, és 2019-ig szerződteti. A Jutarnji.hr portál szerint a csatár évi négymillió eurót keres majd. Bajnokok Ligája-döntős, spanyol bajnok Atléticónak azért van szüksége csatárra, mert júniusban 32 millió angol fontért eladta legjobbját, a brazil születésű, spanyol válogatott Diego Costát a Chelsea-nek.

A Horvátországban 2012-ben és 2013-ban is az év labdarúgójának választott Mandzukic 2012-ben érkezett a Wolfsburgtól, 54 Bundesliga-mérkőzésén 33-szor volt eredményes a Bayernben. A világbajnokságon két mérkőzésen lépett pályára (a brazilok elleni nyitányt eltiltás miatt kihagyta), és két góllal vette ki a részét a Kamerun elleni 4-0-s győzelemből.

Mandzukic mellett érkezett még a brazil védő, Guilherme Siqueira (Granada, 10 millió euró), az argentin középpályás, Ángel Correa (San Lorenzo, 8 millió euró) és a spanyol kapus, Miguel Ángel Moyá (Getafe, 3 millió euró).

Az Atlético címvédésére 15.00 az odds, a Real Madrid bajnoki címére 1.83, a Barcelona aranyérmére 2.10, míg a Valencia sikerére 101.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply