Luis Enrique a Barcelona új edzője

2014. May 21. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

A Barcelona bejelentette, hogy a következő szezonban a csapat korábbi játékosa, Luis Enrique irányítja az együttest.
Marc Andre Ter Stegen

Ter Stegen váltja Valdest a Barcelona kapujában.

A katalánok legutóbb Josep Guardiola kinevezésével húzták meg azt, hogy egy olyan fiatal szakembert neveztek ki a csapat élére, akinek van barcelonai kötődése, mert játékosként szerepelt a klub színeiben. Guardiola esetében bevált az ötlet, talán ez is közrejátszhatott abban, hogy ismét fiatal ex-Barcásra esett a választás.

Luis Enrique a héltvégén véget ért szezonban a Celta Vigót irányította, a kilencedik helyen végzett együttesével. Az új szakvezetőt Andoni Zubizarreta technikai igazgató ajánlása alapján nevezte ki a klubvezetés, a 44 éves szakember két évre szóló megállapodást írt alá. Luis Enrique 1996 és 2004 között szerepelt a Barcelonában, azt megelőzően a rivális Real Madrid játékosa volt.

A Barcelonát eddig irányító Gerardo Martinez a napokban jelentette be távozását, azok után, hogy csapata a bajnokság utolsó játéknapján elbukta a bajnoki címet, miután hazai pályán nem tudta legyőzni az Atletico Madridot.

Arra, hogy az Atletico a bajnokság után a BL-t is megnyeri, 2.62 az odds, míg a Real Madrid aranyérmére 1.50 szorzóval lehet fogadni.

A Barca egy másik érkezőt is bejelentette hétfőn, a klubtól távozó Victor Valdest, a 22 éves német Marc-Andre ter Stegen váltja, aki a Mönchengladbachból szerződik a katalánokhoz. A klub másik kapusa, Jose Manuel Pinto sem kap új szerződést, így tőle is megválnak a gránátvörös-kékek.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply