Van Gaal lett a Manchester United edzője

2014. May 21. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Louis Van Gaal

Amint azt várni lehetett, a Manchester United a holland Louis van Gaalt nevezte ki a csapat vezetőedzőjének, a szakvezető munkáját Ryan Giggs segíti majd.

 

Van Gaal kinevezéséről már David Moyes áprilisi menesztése óta írtak a lapok, de a Manchester United vezetői csak most erősítették meg az értesüléseket. A holland szakember három évre szóló szerződést írt alá a vörös ördögökkel.

Van Gaal jelenleg a holland válogatott szövetségi kapitánya, és mint korábban kijelentette, csak a világbajnokság után kezd el új munkájára gondolni, mert jelenleg kizárólag az érdekli, hogy sikerre vezesse az Oranjét a vb-n.

A United legendája, Ryan Giggs nem hagyja el a klubot, ő lesz Van Gaal segítője, de játékosként már nem segíti a csapatot, ugyanis hivatalosan bejelentette visszavonulását.

“Mindig is szerettem volna a Premiershipben dolgozni, és nagyon büszke vagyok, hogy a Manchester Unitednél, a világ legnagyobb klubjánál próbálhatom ki magamat az angol élvonalban. Ellenfélként meccseltem már az Old Traffordon, ezért jól tudom, milyen remek hangulatú aréna ez, és milyen szenvedélyesek a szurkolói” – jelentette ki Van Gaal.

A szakember hozzátette: neki is és a klubnak is nagy céljai vannak, és biztos benne, hogy együtt történelmet írnak majd.

Az idén 62 éves Van Gaal nyert már bajnoki címet a Barcelonával, a Bayern Münchennel és az Ajaxszal is, utóbbi együttest a kilencvenes években BL-diadalra vezette.

Arra, hogy a United nyeri a következő szezonban az angol bajnoki címet, 5.50 az odds, a városi rivális City címvédésére 2.75, a Liverpool diadalára 7.50, a Chelsea elsőségére 3.25 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply