Liverpooli kispadra ül le Koeman

2016. June 15. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Ronald Koeman
Ronald Koeman kinevezését az Everton hivatalosan is bejelentette, a Southamptontól távozó szakember hároméves szerződést kötött új klubjával.

A holland menedzser az elmúlt két évet a Southampton élén töltötte, az angol élvonalban a szentek 2014-ben a 8. helyen zártak, majd Koeman kinevezése után tavaly a 7., idén pedig már a hatodik pozícióban végeztek. Koeman irányításával idén tavasszal huszáros hajrát vágott ki a csapat, kilenc meccsből hetet megnyert, és mindössze három ponttal maradt le a két manchesteri sztárcsapat mögött.

Az egykori válogatott játékos vezetésével a Southampton a nemzetközi kupában is elindulhatott, ám 2015 nyarán nem jutott túl az Európa Liga selejtezőin. Koeman eredményeiről így is elismerően ír a szigetországi sajtó, a szakember munkájára pedig Liverpoolban is felfigyeltek.

Az Everton az elmúlt szezonokban rendre elmaradt az elvárásoktól, a korábban szintén az EL-ben szereplő gárda idén már csak a 11. helyre tudott felkapaszkodni. Roberto Martinezt már májusban menesztette a klub, miután a csapat története leggyengébb hazai mérlegével zárta az idényt. Az Everton kilenc alkalommal kapott ki, tízszer nyert a Goodison Parkban, a spanyol menedzsernek ezt nem tudták megbocsátani a klub elöljárói.

Koeman a liverpooliak bejelentése szerint hároméves szerződést írt alá.

“Hiszek a klubban, a játékosokban, a szurkolókban és a képességeinkben. Az Everton egy ragyogó történelmű egyesület, amelynek valós ambíciói vannak. Büszkévé tesz az érzés, hogy ennek az egyesületnek a része lehetek” – jelentette ki Koeman.

Az Everton következő szezonban aratott bajnoki címének a szorzója 101.00, a Leicester City címvédésére 34.00, a Manchester City győzelmére 3.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply