Lewandowski hiánya segíthet a Freiburgon

2014. March 9. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Tizenegy fordulóval a bajnokság vége előtt már olyan helyzetben van a Freiburg labdarúgócsapata, hogy nem az ellenfél erősségét kell vizslatnia, hanem mindenképpen pontot, pontokat kell szereznie.
Robert Lewandowski

Lewandowski hiányát megérezheti a Dortmund.

Az együttes 23 mérkőzés után mindössze 19 pontot gyűjtve az utolsó előtti helyen áll, de csak rosszabb gólkülönbségének köszönhető, hogy nem a tizenötödik.

A vasárnapi ellenél hazai pályán a második helyezett, tavalyi ezüstérmes és Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund lesz, amellyel emberemlékezet óta nem bír a csapat.

Nemcsak az utolsó hét egymás elleni mérkőzést bukta el a Freiburg (nem is akárhogyan, volt 5-0, 6-1, 4-0 és 4-1 is volt közte), de 1993 óta mindössze háromszor tudott győzni: 21 éve 4-1-re, 2010-ben 3-1-re otthon, 2001-ben pedig 2-0-ra idegenben.

Christian Streich vezetőedző két kulcsemberére nem számíthat, Vaclav Pilar a térdével bajlódik, Sebastian Freisnek izomsérülése van. Pedig szükség lenne mindenkire, a hazai mérleg ugyanis elég gyenge: a Freiburg öt vereség és négy döntetlen mellett mindössze kétszer tudott győzni, ellentétben a Dortmunddal, amely a Bayern mögött a második legjobb idegenbeli teljesítménnyel bír (6 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség).

A vendégeknél a legnagyobb hiányzó Robert Lewandowski lehet, a 15 góllal a Bundesliga legeredményesebbjének számító lengyel támadó térde nem egészséges, és Jürgen Klopp edző szerint szerepeltetése kockázatos lenne (ennek ellenére a Kicker szaklap a kezdőcsapatba jelölte). Pedig a csatár igazi mumusnak számít, a legutóbbi hét meccsen tízszer talált be a freiburgiak hálójába.

Ami biztos, hogy a keresztszalag-szakadásból lábadozó Neven Subotic és Jakub Blaszczykowski mellett Sven Bender és Ilkay Gündogan nem lesz ott a pályán.

A hazaiak győzelmére 9.00 az odds, a döntetlenre 5.00, míg a Dortmund vendégsikerére 1.33 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply