Lewandowski a Bayern Münchené

2014. January 5. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Robert Lewandowski

A következő idénytől a Bayern Münchenben folytatja pályafutását Robert Lewandowski, a Borussia Dortmund lengyel futballistája. A csatárnak lejár a szerződése, így ingyen kerül a bajorokhoz.

 

Robert Lewandowski tavaly került be az európai elitbe, amikor a Bundesligában 24 gólt lőtt, a Bajnokok Ligájában pedig tíz találattal segítette csapatát a döntőbe. Már akkor számos lap megírta, hogy a 25 éves lengyel támadó megegyezett a döntőbeli ellenféllel, a Borussia Dortmund egyik legnagyobb riválisával, a Bayern Münchennel, de a nyáron mégsem köttetett meg az üzlet.

A válogatott csatárnak a mostani szezon végén lejár a szerződése, így szabadon tárgyalhatott kérőjével, szombaton pedig a bajor klub Twitter-oldalán bejelentették, hogy a futballista aláírta 2019 nyaráig szóló ötéves kontraktusát. Lewandowski hivatalosan július 1-én lesz a Bayern játékosa.

Karl-Heinz Rummenigge szerint nem kérdés, hogy jelentősen erősödni fog vele az így is bivalyerős csapat. “Roppant elégedettek vagyunk.

Lewandowski a világ egyik legjobb csatára, erősítést jelent a Bayern számára. Boldoguk vagyunk, hogy a mai napon aláírtuk a 2019-ig szóló szerződést” – mondta a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke a klub hivatalos honlapjának.

Mario Götze után Lewnadowski a második sztárja a Dortmundnak, aki szerződtet a rivális Bayern München. A csatár komoly konkurenciát jelent majd a horvát Mario Mandzukic számára is. Lewandowski 2010-ben érkezett a Dortmundhoz szűk öt millió euróért a Lech Poznantól, a Transfermarkt jelenleg 39 millió euróra tartja a piaci értékét.

A listavezető Bayern München legközelebb január 24-én játszik a Bundesligában, a harmadik helyezett Borussia Mönchengladbach csapatához látogat, a hazaiak győzelmére 8.00, a döntetlenre 4.75, a bajorok sikerére pedig 1.36 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply