Látványos BL-döntőt vár Luis Enrique

2015. June 6. Saturday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Luis Enrique
Berlinben szombat este a Barcelona és a Juventus labdarúgócsapata méri össze erejét a Bajnokok Ligája döntőjében. A két nagyon komoly múlttal rendelkező európai élcsapat meglepetésre alig-alig találkozott egymással története során.

A felek csupán hatszor csaptak össze egymással, a mérleg teljesen kiegyensúlyozott: két-két Juventus- és Barcelona-siker mellett két döntetlent játszottak egymással.

Az 1985-86-os Bajnokcsapatok Európa Kupájában a negyeddöntőben futottak össze először, a Barcelona a hazai meccset 1-0-ra megnyerte Julio Alberto góljával, a visszavágó 1-1-es döntetlenjének köszönhetően pedig a katalánok jutottak tovább.

1991-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája elődöntőjében ugyancsak a spanyolok jutottak tovább, Hriszto Sztoicskov két góllal vette ki részét a hazai 3-1-es sikerből, és Torinóban már az 1-0-s vereség is belefért. Legutóbb 12 éve meccseltek egymással, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében mind Torinóban, mind a barcelonai visszavágón 1-1-es eredmény született, de a hosszabbításban Marcelo Zalayeta az olaszokat lőtte tovább.

“Úgy kezdtük a BL-szezont, hogy a negyeddöntőt céloztuk meg. Ehhez képest a dönőig jutottunk, és még akár meg is nyerhetjük a sorozatot. De mindig az utolsó lépést a legnehezebb megtenni, főleg, ha a BL döntőjéről van szó” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője.

A szakember hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a héten megsérült Giorgo Chiellini, hiszen a szezon legfontosabb mérkőzéséről hiányzik. De a pótlására Andrea Barzagli és Angelo Ogbonna egyaránt alkalmas. “Ha Barzagli úgy érzi, teljesen rendben van, akkor ő játszik” – tette hozzá.

“Egyedülálló játékosaink vannak, ez a generáció már számtalan trófeát szerzett a Barcelona számára. Remélem, nagyszerű döntőt játszunk, egy nyílt meccset, mert ez tenne jót a sportágnak. Az olasz és a spanyol bajnok csatája biztosan látványos lesz” – mondta Luis Enrique, a Barcelona edzője.

A Juventus esti győzelmére 5/1 az odds, a döntetlenre 16/5, míg a Barcelona sikerére 8/13 szorzóval lehet fogadni.

A várható kezdőcsapatok:

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal – Tévez, Morata
Barcelona: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply