Kirúgta a Newcastle McClarent

2016. March 12. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Steve McClaren
A kiesés ellen küzdő Newcastle United a gyenge eredményekre hivatkozva pénteken felbontotta menedzserének, Steve McClarennek a szerződését, helyére pedig a korábban a Liverpoolnál és a Real Madridnál dolgozó Rafa Benitezt ültette le.

McClaren az előző szezonban még a másodosztályú Derby County menedzsere volt, de a nyáron a Newcastle kedvéért váltott. A szakírók véleményei megoszlottak, és végül azoknak lett igazuk, akik amellett tették le voksukat, hogy nem az angol edző a legmegfelelőbb arra, hogy kisegítse a gödörből az együttest.

Anglia korábbi szövetségi kapitányának még egy év sem adatott meg a “szarkák” kispadján. Irányítása alatt az együttes csak szenvedett, 28 bajnoki meccséből mindössze hatot tudott megnyerni, 16 alkalommal pedig vereséget szenvedett. A legutóbbi hat fordulóban egyszer sikerült begyűjteni a három pontot, így a Newcastle visszacsúszott a tabellán a 19. pozícióba.

A szurkolók még reménykednek, hiszen kedvenceik egy ponttal rendelkeznek kevesebbel, mint a már bennmaradó pozícióban lévő Sunderland, ráadásul egy összecsapást még be is kell pótolniuk. Az viszont már egyre valószínűbb, hogy az Aston Villa búcsúzik, a másik két kieső pedig a Newcastle, Norwich City, Sunderland hármasból fog majd kikerülni.

A United hétfőn lép pályára legközelebb, méghozzá a listavezető Leicester City vendégeként. Benitezre tehát nem vár könnyű bemutatkozás, de komoly PL-tapasztalattal rendelkezik: FA-kupát és Bajnokok Ligáját is nyert a Liverpoollal, míg a Chelsea-vel az Európa Ligát hódította el.

A Leicester City győzelmére a szorzó 1.61, míg a döntetlenre 4.20, a vendég Newcastle United sikerére pedig 6.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply