A Juventus kapusa, Buffon három percre az olasz rekordtól

2016. March 13. Sunday in Hírek, Olasz Serie A, UEFA Bajnokok Ligája

Gianluigi Buffon
A Juventus folytatta veretlenségi sorozatát az olasz bajnokságban, a címvédő 1-0-ra győzött a Sassuolo ellen, és ezzel 19 forduló óta nem kapott ki.

Legutóbb éppen a mostani ellenfél, a Sassuolo győzte le Massimiliano Allegri csapatát, még október 28-án 1-0-ra, azóta viszont hatalmas menetelésbe kezdett a Juve, aminek az lett a vége, hogy az összes csapatot maga mögött tudhatja a tabellán.

A csapat ráadásul történelmet írt azzal, hogy egymás után tíz bajnokin nem kapott gólt. A Juve ellen utoljára a Sampdoria tudott betalálni még október 10-én, azóta sorozatban az Udinese, a Roma, a Chievo, a Genoa, a Frosinone, a Napoli, a Bologna, az Inter, az Atalanta és a Sassulo lett lenullázva. Ez azt jelenti, hogy a Juventus kapusa, Gianluigi Buffon 926 perce nem kapott gólt a bajnokságban, amivel feljött az örökranglista második helyére, megelőzve a legendás Dino Zoffot, aki 903 perces góltalansági sorozatot produkált. Buffon előtt így már csak a Milan korábbi kapusa, Sebastian Rossi áll, de ha a Juve klasszisa a Torino elleni derbi első négy percében megőrzi kapuját a góltól, akkor onnantól ő lesz az új rekorder, és akár az 1000 percet is célba veheti.

Hogy érzékeltetni tudjuk, mit is jelent Buffon 926 perce, ez olyan, mintha egyhuzamban végignézte volna a Csillagok háborúja-sorozat mind a hét részét. A világbajnok kapusnak szerdán jóval nehezebb dolga lesz, a Juventus ugyanis a Bayern München otthonába látogat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és a bajorok idénybeli nyolc BL-meccsükön 24 gólt szereztek, egyedül az Arsenal otthonában nem tudtak betalálni. Torinóban viszont ezt kétszer is megtették, és bár a Juve végül egyenlített, így is Müllerék várják jobb helyzetből a visszavágót.

A Bayern győzelmére a szorzó 1.40, a döntetlenre 4.50, a Juventus sikerére 8.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply