A Napoli ellen debütál Novellino

2016. March 13. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Walter Novellino
Pénteken 1-0-ra győzött a Juventus a Sassuolo ellen, ezzel fel van adva a lecke a Napoli számára, hiszen jelen pillanatban a címvédő hat ponttal elhúzott első számú üldözőjétől, amely vasárnap este a Palermo vendége lesz. A meccs nemcsak a bajnoki címért még versenyben lévő Napoli számára fontos, hanem a Palermónak is, amely a 17. helyen áll, és csak egy ponttal előzi meg a kiesőhelyen tanyázó Frosinonét.

A szicíliai csapat január 24-én hazai pályán 4-1-re lemosta az Udinesét, azóta viszont hét forduló pörgött le anélkül, hogy győzni tudott volna. Lassan már követhetetlen, ami a Palermónál zajlik, az edzőfaló elnök, Maurizio Zamparini ugyanis november óta nyolc edzőváltást vezényelt le, a legutóbbi delikvenst Beppe Iachinit, egyszer kirúgta, majd visszahívta, de a héten megint elköszönt tőle.

Így a Napoli ellen már Walter Novellino ül majd a kispadon, aki egyébként az 1999-2000-es idényben éppen a mostani ellenfélnél dolgozott, amelyet akkor feljuttatott a Serie A-ba. A mostani debütálása viszont nem ígérkezik könnyűnek, mivel a Napoli kilábalt a válságból, és öt veretlenül megvívott tétmeccs után a Chievót 3-1-ra győzte le hazai pályán, pedig a veronaiak egy korai góllal még vezettek is. Novellinónak speciel jó a Napoli elleni mérlege, a korábbi négy egymás elleni meccsből kettőt megnyert, kettő pedig döntetlenre végződött, ez optimizmusra adhat okot a Palermo számára.

Mint ahogy az is, hogy a Napoli 2012 óta nem nyert Palermóban, a tavalyi idényben például 3-1-es vereséget szenvedett a Renzo Barberában. Az őszi meccs viszont sima volt, Gonzalo Higuaín és Dries Mertens góljaival nyertek 2-0-ra a kékek. Higuaín biztosan motivált lesz, hiszen 26 góljával a gólkirályi cím biztosan az övé lesz, de még az európai Aranycipőre is jó esélye van.

A Palermo győzelmére a szorzó 11.00, a döntetlenre 5.25, a Napoli sikerére 1.30.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply