Kinevezték Hiddinket, a Chelsea győzött

2015. December 20. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Guus Hiddink
Alig telt el pár nap José Mourinho menesztése után és a Chelsea máris győzelemet aratott, az igaz, hogy a Premiership egyik leggyengébb együttese ellen.

Amint arra számítani lehetett, a Chelsea vezetősége végül Guus Hiddink mellett tette le a voksát, így a holland szakember visszatér egykori csapatához, hogy megpróbálja megmenteni az eddig minden elképzelést alulmúló idényt. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Chelsea a forduló előtt egyetlen ponttal állt a kiesőzóna fölött, az éllovas Leicester mögött 20, a negyedik Manchester City mögött 14 pontos hátránnyal.

“Izgatott vagyok a visszatérésemet illetően. A Chelsea az egyik legnagyobb futballklub a világon, és jelenleg nem a várakozásoknak megfelelően szerepel. Ám biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk fordítani ezt a szezont” – jelentette ki magabiztosan a holland, akivel csupán az idény végéig kötött szerződést a londoni klub.

Hiddink először 2009-ben sietett a londoniak segítségére hasonló szituációban, akkor sikerült gyorsan stabilizálnia a csapatot, és ha a bajnokságot nem is, de az FA-kupát megnyerte a kékekkel.

Szombaton a Chelsea látogatott a Stamford Bridge-re, Hiddink egyelőre a lelátón foglalt helyet, miközben a csapatot Steve Holland irányította Eddie Newtonnal közösen, utóbbi szakember lesz a vezetőedző segítője az idény végéig.

A londoniak jobban játszottak a találkozón, mint az elmúlt hetekben bármikor, és magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak, ezzel feljöttek a 14. helyre a tabellán. A jövő hét szombatján, a karácsonyi fordulóban ismét hazai pályán játszik az együttes, akkor már Hiddinkkel a kispadon, az ellenfél az újoncként remekül szereplő, a forduló előtt a hetedik helyen álló Watford lesz. A Chelsea győzelmére 1.33 a szorzó, a döntetlenre 4.75, a watfordi diadalra 10.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply