Félti Van Gaal az állását

2015. December 20. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Louis van Gaal
Utoljára egy hónapja nyert tétmérkőzést a Manchester United labdarúgócsapata: november 21-én a Watford otthonában győzött 2-1-re a Premier League-ben.

Azóta azonban hat meccsen is nyeretlen maradt a csapat: a Bajnokok Ligájában a PSV Eindhoven elleni 1-1, majd a wolfsburgi 3-2-es vereség azt jelentette, hogy csoportharmadikként csak az Európa Ligába folytathatja szereplését.

A hazai bajnokságban a Leicester City (1-1) és a West Ham United (0-0) döntetlen után aztán két kínos vereség következett: előbb az újonc Bournemouth otthonában kapott ki 2-1-re, majd ugyanilyen vereséget szenvedett szombaton az Old Traffordon a Norwich Citytől.

Ez azt jelenti, hogy a csapat 17 forduló után nyolc győzelemmel, öt döntetlennel és négy vereséggel, 29 ponttal csupán az 5. helyet foglalja el, pedig ha az utolsó négy – előzetesen nyerhetőnek tűnő – bajnokin elvesztegetett tíz pont meglenne, akkor a Premier League élén állna.

Nem véletlen, hogy a szombati vereség után Louis van Gaal menedzser úgy nyilatkozott, fél attól, hogy esetleg a vezetés úgy ítéli meg, mennie kell, noha még mindig azt érzi, ő kivezetheti a kátyúból a csapatot.

“Természetesen aggódom a munkám miatt, hiszen tudom, mennyire fontos, hogy mindenki higgyen az edzőben. És a sorozatos kudarcokkal ez a bizalom alaposan lecsökkenhet. Ez történik most, és nem dughatom homokba a fejemet” – nyilatkozta Van Gaal.

A Mirror weboldala már megszavaztatta a szurkolókat, a közel 4000 voksoló 89 százaléka azt tartaná ideális megoldásnak, ha a Manchester United vezetése menesztené a holland szakembert.

A manchesteriekre idén még két mérkőzés vár: előbb karácsony második napján, december 26-án a Stoke City otthonában lép pályára, ezen az összecsapáson győzelmére a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.20, míg a Stoke hazai győzelmére 3.25. December 28-án pedig a Chelsea utazik majd az Old Traffordra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply