A Guardiola-Ancelotti csere hivatalos már

2015. December 20. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola
A Bayern München hivatalosan bejelentette, hogy jövő nyáron távozik a vezetőedzőjük, Pep Guardiola, a spanyol szakember helyét az olasz Carlo Ancelotti veszi át.

“Hálásak vagyunk, hogy Guardiola minden tudását és energiáját a csapat szolgálatába állította, remélem, hogy utolsó szezonját a lehető legnagyobb sikerrel zárja majd” – nyilatkozta a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge. “Carlo Ancelotti személyében egy hasonlóan sikeres és neves edző érkezik a nyáron, örülünk, hogy együtt dolgozhatunk” – tette hozzá.

A 44 éves Guardiola szerződése 2016. június 30-án jár le Münchenben, a 2013 nyarán érkezett szakember eddig két bajnoki címet és két kupagyőzelmet aratott klubjával. A folytatás még képlékeny, a pletykák már összehozták a Manchester City, a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal együtteseivel is.

Az új edző, Carlo Ancelotti idén május óta munkanélküli, akkor távozott a Real Madridtól. Pályafutása során háromszor nyert Bajnokok Ligáját, kétszer az AC Milant, egyszer a Real Madridot vezette elsőségre a legrangosabb kupában, de volt angol bajnok és FA-kupa-győztes a Chelsea-vel.

A közelmúltban úgy nyilatkozott, szívesen visszatérne az angol élvonalba, de végül inkább úgy döntött, hogy a Bayernhez csatlakozik. “Megtiszteltetés, hogy a következő szezonban a nagyszerű Bayern edzője lehetek, amikor eljöttek hozzám tárgyalni a klub képviselői, tudtam, hogy nincs más klub, amely érdekelne” – nyilatkozta.

A Bayern München nyolc ponttal vezeti jelenleg a Bundesligát a Borussia Dortmund előtt, a téli szünetet követően január 22-én a középmezőnyben tanyázó Hamburg otthonában kezdi majd a 2016-os évet: a hazaiak győzelmére a szorzó 11.00, a döntetlenre 6.50, míg a bajorok idegenbeli sikerére 1.22. A bajor együttesre a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között az olasz Juventus vár majd.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply