Kihagyhatja a szezonrajtot Kane

2015. May 19. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Harry Kane
Ha Harry Kane elfogadja az angol U21-es labdarúgó-válogatott meghívását, és részt vesz a június 17-én, Csehországban kezdődő Európa-bajnokságon, úgy elképzelhető, hogy nem számít rá a következő szezon első mérkőzésein Mauricio Pochettino, a Tottenham edzője.

A szakember korábban már kifogásolta, hogy egyik legjobb formában lévő játékosa nem pihenhet a nyári rövid holtszezonban, és azt mondta, mindezt szívesen megvitatná az angol szövetség vezetőivel is. Az viszont szinte kizárt, hogy Kane önként kihagyjon egy világversenyt.

Az angol válogatott a nyolccsapatos Eb-n a B csoportba került, ahol Olaszország, Portugália és Svédország lesz az ellenfele.

A 21 éves csatár idén szenzációs formában szerepelt, a Premier League-ben 33 bajnokin 20 gólig jutott, ezt a Ligakupában három, az Európa Ligában pedig hét góllal toldotta meg. Teljesítményére Roy Hodgson szövetségi kapitány is felfigyelt, aki a litvánok elleni Eb-selejtezőn pályára is küldte, a támadó pedig 80 másodperc múlva góllal hálálta meg a bizalmat. Ezt követően még az olaszok elleni 90 percet is végigjátszotta.

A Tottenham vasárnap az Everton otthonában búcsúzik a szezontól, a hazaiak győzelmére 11/8 az odds, a döntetlenre 5/2, míg a vendégek sikerére 15/8 szorzóval lehet fogadni.

Pochettino kitart amellett, hogy ha Kane az utánpótlás Eb-n is játszik, akkor nem tud pihenni eleget, így nem, számítana rá a 2015-16-os bajnoki rajton.

“Engem nem a fáradtsága, hanem a Spurs következő szezonja izgat. Ha Kane sok meccset játszik a Premier League-ben és az Európa Ligában, majd a nyáron sem pihen, akkor az sok energiáját felemészti. De bízom az FA döntésében, remélem, megtalálják a helyes megoldást” – nyilatkozta.

Törekvésével viszont gyökeresen ellentmond, hogy Kane is tagja a Tottenham bemutató túrájának, amelyen május 27-én Malajzia, május 30-án pedig a Sydney FC ellen játszanak. “Megérdemli, hogy velünk utazzon” – indokolt Pochettino.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply