Kiesett a Juventus

2014. May 2. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

Antonio Conte

A Juventus búcsúzott az Európa Liga elődöntőjében, miután nem tudta legyőzni a Benficát, Antonio Conte, az olaszok vezetőedzője szerint szégyen, hogy ez a portugál csapat ilyen teljesítménnyel a döntőbe tudott jutni.

 

A Juventus 1-2-es hátrányból fogadta a Benficát az EL elődöntőjének visszavágóján, de hiába játszott emberelőnyben a 67. perctől, nem sikerült gólt szereznie – a meccs ráadásul 97 percig tartott -, így a Benfica jutott be a torinói döntőbe.

Antonio Conte, a toronymagas esélyes Juventus vezetőedzője azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy szégyen, hogy a Benfica a két meccsen kétszer lőtt kapura, és ezzel be tudott jutni a döntőbe. A két meccs alapján a Juventus bizonyosan megérdemelte volna a továbbjutást. Mindent beleadtunk, amire képesek voltunk. Izgalmas, de nagyon kimerítő szezon van mögöttünk, mert ezúttal a nemzetközi kupában is elértük az egyenes kieséses szakaszt” – mondta Conte, aki a játékvezetőket is hibáztatta a kiesésért.

Szerinte az első meccsen nem adtak meg nekik egy tizenegyest, amikor lekönyökölték Chiellinit, csütörtökön este pedig ugyancsak nem kaptak meg egy szerinte nyilvánvaló büntetőt.

A vendégek edzője, Jorge Jesús szerint azért a Benfica jutott tovább, mert mindkét meccsen jobban játszotta Juventusnál. “A Juve jó csapat, de védekezésben ma jobbak voltunk. Megvolt az előnyünk az első meccsről, és a visszavágót is kézben tartottuk. Szerintem mestermunka volt, ahogy kilenc mezőnyjátékossal védekeztünk Osvaldo, Tévez és Llorente ellen.”

A Benfica ellenfele a Sevilla lesz, pedig a Valencia a 94. percig továbbjutásra állt, ám ekkor M’Bia góljával 3-1-re szépítettek a vendégek, és ez elég is volt a továbbjutáshoz, hiszen 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal a Sevilla lépett a fináléba.

A fináléban a Benfica sikerére 2.30, a döntetlenre 3.30, a Sevilla győzelmére pedig 3.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply