Kellett a siker a Milannak

2013. December 2. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője szerint pont a Catania otthonában aratott 3-1-es vasárnapi győzelem hiányzott csapatának, hogy meginduljon a lejtőn fölfelé az olasz labdarúgó-bajnokságban.
Urby Emanuelson

Szezonbeli első idegenbeli győzelmét szerezte a Milan a Serie A-ban.

Az ezer sebből vérző Milan egy teljesen felforgatott védelemmel (Poli, Silvestre, Bonera, Emanuelson) látogatott az utolsó helyezett Catania otthonába, hogy megtörje a Serie A-ban öt meccset számláló nyeretlenségi szériáját. A hazaiak ugyanakkor már a 13. percben kihasználták a vendégvédelem hibáját. A Milan gyorsan tudott egyenlíteni, hat perccel a kapott gól után ugyanis Montolivo parádésan lőtte kapásból a kapuba Emanuelson beadását.

A második félidő közepén Balotelli egy 20 méteres szabadrúgásból kilőtte a jobb alsót, és ezzel vezetést szerzett a Milannak, egyben megtörte a bajnokságban szeptember 22. óta tartó gólcsendjét. Az időközben egy kiállítás miatt megfogyatkozó Catania minden mindegy alapon így is ment előre becsülettel, de a 81. percben eldőlt minden, Montolivo tolta ki a labdát Kakának, aki éles szögből a kapus szeme közé lőtt. A 3-1-es sikerrel a Milan első győzelmét aratta a Serie A-ban vendégként, Kaká pedig sorozatban harmadik meccsén szerzett gólt.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője szerint erre a győzelemre volt most szüksége csapatának. “Jó meccset játszottunk. Bár nem volt szerencsénk a bekapott gólnál, szerencsére sikerült gyorsan egyenlítenünk, ez az a győzelem volt, amire a csapatnak pont szüksége volt a Celtic otthonában aratott Bajnokok Ligája-siker után. Kaká az egyik legfontosabb játékosunk, tud játszani a bal oldalon, a jobb oldalon és középen is. Emellett annak is örülök, hogy El Shaarawy jól szállt be a meccsbe a hosszú sérülése után” – fogalmazott Allegri.

A Milan a következő fordulóban szombaton a Livorno otthonába látogat, a vendégek győzelmére 1.72 az odds, a döntetlenre 3.60, a Livorno sikerére pedig 4.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply