Karácsonykor verhetetlen a Manchester United

2013. December 27. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Kétgólos hátrányból fordítva, végül egy öngóllal nyert a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.
Wayne Rooney

A küzdőszellem hozta meg a három pontot.

Wayne Rooney szerint a küzdőszellem döntött, David Moyes pedig úgy véli, sokat kell még dolgoznia a csapatának.

A Hull City hazai pályán Chester és Meyler góljával már a 13. percben 2-0-ra vezetett, de Smalling és Rooney révén a vendégek egyenlítettek, majd az első találatot jegyző Chester öngóljával a győzelmet is megszerezték a manchesteriek.

A december 26-i fordulóban, az úgynevezett Boxing Dayen a Manchester United a legutóbbi a 18 meccséből 17-et megnyert, ezzel messze a legeredményesebb ezen a napon az angol mezőnyben, és nem mellékesen a legutóbbi tíz karácsonyi meccsén egyaránt győzött. Erre csak az Aston Villa volt képes, a birminghamiek 1889 és 1904 között nyertek egymás után tíz találkozót a Boxing Dayen.

Az egyenlítő gól szerzője, a nagy gólt a kapuba ragasztó Wayne Rooney szerint a küzdőszellem döntött. “Nem kezdtük elég jól a meccset, és kétgólos hátrányban a végső tartalékainkhoz kellett nyúlnunk. Az első gól az én hibám, elengedtem James Chestert, a védekezésünk nem volt megfelelő. Meg kellett mutatnunk a küzdőszellemünket, és megtettük, nagy eredmény ez a számunkra” – mondta az angol válogatott csatár.

A Manchester United menedzsere, David Moyes szerint sokat kell még dolgoznia a csapatnak. “Nagyszerű sikert arattunk, miután kettő-nullás hátrányba kerültünk. Tudtam, hogy hosszú és nehéz út vezet a fordításig, de a játékosaim korábban már többször megmutatták, hogy képesek erre. Megpróbáljuk csökkenteni a hátrányunkat az élcsoporthoz képest, ehhez pedig sorozatban pontokat kell szereznünk. Nagyon sok tennivalónk van még, de hiszek abban, hogy ott lehetünk az élcsoportban” – nyilatkozta Moyes.

A Manchester United szombaton a Norwich Cityhez látogat, a hazaiak győzelmére 6.50 az odds, a döntetlenre 4.20, a manchesteriek sikerére pedig 1.57 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply