Pizzi veszi át a Valencia irányítását

2013. December 27. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Csütörtökön Juan Antonio Pizzit nevezték ki a Valencia új vezetőedzőjévé. A szakember néhány nappal ezelőtt még San Lorenzo csapatával ünnepelt argentin bajnoki címet.
Helder Postiga

A Valencia új edzővel kezdi meg az újévet.

Az argentin születésű edző játékosként több spanyol klubban is szerepelt, a Tenerife, a Barcelona, a Villarreal mellett a Valenciát is erősítette. Spanyol állampolgárként 22 alkalommal a hispán nemzeti csapatban is pályára léphetett, 2002-ben vonult vissza.

Edzői karrierjét a Colón Santa Féban kezdte, 2012-ben lett a San Lorenzo mestere, a csapattal idén feljutott a csúcsra, és a klub történetének 15. bajnoki elsőségét szerezte. Pizzi nem először vezetett sikerre dél-amerikai együttest, vezetésével 2010-ben chilei bajnok lett az Universidad Catolica együttese.

A szakember eredményeire a Valencia is felfigyelt, miután a csapat a várakozásoknál sokkal gyengébben teljesít a bajnokságban, a legutóbbi, Atletico Madrid elleni vereség pedig Miroslav Djukic állásába került.

“A Valencia szerződést kötött Juan Antonio Pizzivel, aki remek eredményeket ért már el edzői pályafutása során, bajnok lett Chilében és Argentínában is. Pizzi segítői Alejandro Richino és Manuel Suarez lesznek” – szól a klub hivatalos tájékoztatása.

A Valencia 17 forduló után 11. a spanyol bajnokságban, már kilenc alkalommal szenvedett vereséget. Az utolsó két bajnokiját elbukó alakulat az első 2014-es fordulóban a Levantét látja vendégül: a Valencia sikerének az oddsa 1.50, a döntetlenre 4.20, a Levante sikerére 6.50 a szorzó.

A két csapat az elmúlt szezonban 2-2-s döntetlent játszott Valenciában, míg a Levante hazai pályán legyőzte a Valenciát.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply