Kapuskérdés a Chelsea-nél

2014. August 18. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Thibaut Courtois
José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere szerint Petr Cech és Thibaut Courtois személyében a világ három legjobb kapusából kettő az ő együttesében játszik.

 

Ha csak az igazolásokat nézzük, akkor a Chelsea-t nevezhetjük a nyár nyertesének Angliában, miután a kékek sikeresen lerabolták a tavalyi slágercsapatot, az Atléticót: visszahívták a kölcsönben védő Thibaut Courtois-t, valamint megszerezték Felipe Luist és Diego Costát. A Frank Lampard távozásával keletkezett űrt a Barcelonától érkezett Cesc Fabregas a jelek szerint jól tölti be, az örökifjú Didier Drogba pedig kiváló fegyver lesz a tömörülő kiscsapatok ellen, noha az első fordulóban szinte biztosan nem játszhat a Burnley ellen, mivel a Ferencváros elleni felkészülési meccsen bokasérülést szenvedett.

Nagy kérdés, hogy a régóta a Chelsea-t szolgáló, a világ egyik legjobb kapusának tartott Petr Cech vagy a visszatérő Courtois lesz az első számú kapus. “Nem mondhatom el, hogy ki fog védeni az első fordulóban, mert még egyik kapusnak sem mondtam el és a csapatom sem tudja” – nyilatkozta a portugál mester a felvezető sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy szerinte a világ három legjobb kapusa közül kettő a Chelsea-t erősíti.

“Nagyszerűen igazoltunk a nyáron, és tudom, hogy bennünket tartanak a favoritnak a bajnoki címre, de én ezt nem jelenthetem így ki, tisztelnem kell az ellenfeleket, márpedig több csapat is sokat erősödött a nyáron, és nem csak mi akarunk bajnokok lenni” – fogalmazott Mourinho.

A hétfői ellenfél, a Burnley vezetőedzője, Sean Dyche azt nyilatkozta, hogy szerinte a kerete nem elég erős a Premier League-hez. “Most azonnal fel tudnék sorolni nyolc olyan másodosztályú csapatot, amelynek erősebb a kerete, mint a mienk” – mondta a menedzser.

A hazai pályán játszó Burnley győzelmére 9.00, a döntetlenre 5.00, a Chelsea sikerére pedig 1.40 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply