A Juventus az olasz bajnok

2014. May 4. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

A Roma simán kikapott a Catania otthonában, ezzel eldőlt, hogy a Juventus zsinórban harmadik bajnoki címét nyerte az olasz bajnokságban.
Andrea Pirlo

Zsinórban harmadik scudettóját gyűjtötte be a Juventus.

Három fordulóval a Serie A idei küzdelmeinek vége előtt a Juventus nyolc ponttal vezetett a Roma előtt, a fővárosi csapat ennek megfelelően már nem veszthetett pontot, hogy megmaradjon egyáltalán a matematikai esélye a bajnoki cím megszerzésére. A Roma vasárnap a Catania otthonában lépett pályára, a fordulót az utolsó helyen kezdő dél-olasz gárda pedig hatalmas meglepetésre eldöntötte a bajnoki cím sorsát.

A Catania már az első félidőben két góllal elhúzott, és bár Francesco Totti szépíteni tudott, a második félidőben tovább nőtt a differencia, a Roma végül 4-1-es vereséggel bukta el a bajnoki cím megszerzésének az esélyét.

A Roma vereségével ugyanis már mindegy, hogy a Juventus hátralévő három meccsén mi történik, már nem lehet behozni a torinóiakat. A Juventus hétfőn az Atalantát látja vendégül, ám az a találkozó így már tét nélküli lesz a Juve száámára.

A Juventus zsinórban harmadik scudettóját szerezte, ilyen bravúrra a torinóiak legutóbb 84 éve voltak képesek az olasz bajnokságban. A Juventus 30. bajnoki címét gyűjtött be, ezzel már hivatalosan is felkerülhet az ezt jelképező harmadik csillag is a torinóiak mezére.

A hétfői bajnokin a torinóiak sikerének az oddsa 1.16, a döntetlenre 7.00, a bergamóiak győzelmére 15.00 a szorzó.

A két csapat elmúlt 12 meccséből 11-et nyert meg a Juventus. Ősszel Conte együttese 4-1-re győzött Bergamóban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply