Jól pörög a Roma

2014. January 27. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Rudi Garcia

A Roma vasárnap legyőzte a Veronát az olasz bajnokságban, ezzel hat pontra csökkentette hátrányát a listavezető Juventusszal szemben.

 

Az olasz fővárosi gárda rekordokat döntve kezdte az idényt, sokáig úgy tűnt, megállíthatatlan Rudi Garcia együttese. Azonban az utóbbi hetekben már megtorpant a Roma szekere, a csapat egyre több pontot hullajtott el, a Juventus ellen elvesztette veretlenségét is, és kénytelen volt átadni a tabella első helyét a torinói riválisnak.

A 21. fordulót megelőzően a Juventus előnye már nyolc pont volt a Roma előtt, ám Antonio Conte alakulata szombaton csak ikszelt a másik római együttes, a Lazio ellen. A Roma viszont nem hibázott, 3-1-re legyőzte idegenben a Veronát, és ezzel hat pontra csökkentette a differenciát.

A találkozón csereként pályára lépő Francesco Totti szerezte a rómaiak harmadik találatát, a csapatkapitány szerint a csapat most hozni tudja a Juventus formáját.

“Meg kellett nyerjük ezt a meccset, hogy jelezzük a riválisoknak, hogy nem írhatnak le minket. A tervünk sikerült, és kijelenthetjük, ugyanazt a klasszist képviseljük, mint a Juventus” – mondta a veterán csapatkapitány, aki társai közül Gervinho teljesítményét emelte ki.

“Gervinho olyan játékos, aki a semmiből teremt helyzetet. Nagyon erős labdarúgó, mi pedig nagyon örülünk neki, hogy a keretünk tagja” – dicsérte az elefántcsontparti támadót Totti.

A Roma következő ellenfele a Parma lesz az olasz bajnokságban: a rómaiak vasárnapi sikerének az oddsa 1.40, a döntetlenre 4.75, a parmaiak győzelmére 7.00 a szorzó.

A Serie A őszi szakaszában a Roma idegenben 3-1-re nyert a Parma ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply