Japán ígéretet szerződtetett a Dortmund

2013. December 19. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

A Borussia Dortmund leigazolta a mindössze 17 éves Mitsuru Maruokát, a japán utánpótlás-válogatott játékos másfél évre kölcsönbe került a német klubhoz.
Jakub Blaszczykowski

A dortmundiak jelenleg a harmadikok a Bundesliga tabelláján.

A japán U18-as válogatott egyik tehetsége a Borussia Dortmundban folytatja pályafutását, a Bundesligában szereplő együttes 18 hónapos kölcsönszerződést kötött Maruoka klubjával, a Cerezo Osakával. A dortmundiak a megállapodás szerint előszerződési joggal rendelkeznek a másfél éves kölcsön lejárta után.

A fiatal játékos az év elején csatlakozik a Borussia keretéhez, miután betöltötte a 18 életévét. A hírek szerint eleinte a dortmundiak második csapatában kapna helyet, és a német harmadosztályban bizonyíthatna, ha pedig megérett a feladatra, akkor Jürgen Klopp együttesében is kipróbálhatja magát.

A dortmundi és az oszakai egyesület nem először kötött üzletet, korábban Shinji Kagawa is hasonló megállapodás keretében került Európába. Kagawa a Klopp-féle gárda egyik húzóembere volt, két bajnoki címet nyert a csapattal, majd tavaly nyáron a Manchester Unitedhez igazolt.

A dortmundi kerethez január 6-án csatlakozó játékos sokoldalúságáról ismert, a középpálya több posztján is bevethető.

A Borussia Dortmund az év utolsó meccsét a Hertha ellen játssza hazai pályán: a dortmundiak győzelmének az oddsa 1.36, a döntetlenre 5.00, a berliniek sikerére 7.50 a szorzó. Arra, hogy Marco Reus betalál a szombati bajnokin, 1.90 az odds.

A német bajnokságban megtorpant a Borussia, utolsó öt meccséből csak egyet nyert meg, hármon kikapott és egy döntetlent játszott, míg a Hertha három sikere mellett egyszer ikszelt és egyszer szenvedett vereséget. A két gárda legutóbb a 2011/2012-es szezonban csapott össze egymással, akkor a Hertha 2-1-re nyert Dortmundban, míg a Borussia 1-0-ra győzött Berlinben.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply