Iniesta hosszabbít a Barcelonával

2013. December 19. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

A Barcelona bejelentette, hogy sikerült megegyezni a középpályással szerződésének meghosszabbításáról, Andres Iniesta 2018-ig szóló szerződést írhat alá.

 

Andres Iniesta

Iniesta hamarosan meghosszabbíthatja szerződését.

Iniesta jelenlegi megállapodása szerint 2015-ig lenne a katalánok játékosa, és korábban az is felmerült a hírekben, hogy nem hosszabbít, hanem elhagyja a klubot. A középpályás helyzete kapcsán tucatnyi klub kezdett érdeklődni, sokáig úgy tűnt, hogy Anglia lehet a játékos célállomása. Az utóbbi hetekben azonban már közelebb került a hosszabbításhoz az egyesület és a labdarúgó, előbbi csütörtökön jelentette be, hogy sikerült megállapodni a folytatásról.

A hírt Sandro Rosell, a Barcelona első embere egy sajtótájékoztatón jelentette be, egyúttal örömét fejezte a saját nevelésű játékos hosszabbítása kapcsán. A katalánok honlapja szerint, ha Iniesta kitölti a szerződésében foglalt időt, akkor 2018-ban már 22 éve lesz a klub szolgálatában. A középpályás 2002-ben mutatkozott be a Barcelona felnőtt gárdájában, összesen 479 tétmeccsen erősítette klubcsapatát.

A világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott játékos összesen 21 trófeát nyert a Barcelonával, többek között hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-trófeát. Iniesta hazája nemzeti tizenegyében 95 alkalommal léphetett pályára.

A Barcelona vasárnap a Getafe otthonában lép pályára: a hazai győzelem oddsa 7.50, a döntetlenre 4.50, a vendégek sikerére 1.40 a szorzó.

A Barcelona az Atletico Madriddal azonos pontszámmal vezeti a spanyol pontvadászat tabelláját, míg a Getafe a nyolcadik helyen áll. A Barcelona két fordulóval ezelőtt, az Athletic Bilbao ellen vesztette el bajnoki veretlenségét, a múlt hétvégén viszont a Villarreal ellen javítani tudott. Az elmúlt szezonban a Barcelona idegenben 4-1-re, hazai pályán 6-1-re verte a Getafét.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply