Grenier csak a Lyonra összpontosít

2013. December 11. Wednesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Clement Grenier

Clement Grenier egyelőre nem gondolkodik a váltáson, minden erejével jelenlegi klubcsapatára, a francia Olympique Lyonra akar összpontosítani – pedig a nyáron két angol klub, az Arsenal és a Liverpool is vitte volna.

 

A 22 esztendős középpályást a nyáron két nagy angol klub is szerződtette volna, a Lyon pedig már rá is bólintott az üzletre, Grenier azonban a maradás mellett döntött – és könnyen elképzelhető, hogy ki is fogja tölteni kontraktusát, mely 2016 nyaráig szól a hétszeres bajnoknál.

A Lyonnál jelenleg új stadiont építenének, ami miatt néhány sztárjátékosától már korábban is megvált a klub, és Grenier lehet a következő, és ha nem is most januárban, de nyáron mindenképpen, viszont a maradása sem kizárt. Az Arsenal továbbra is élénken érdeklődik a tehetség iránt, aki már három alkalommal is pályára léphetett a francia válogatottban.

“Igen, volt megkeresés” – mondta Grenier a nyári átigazolási időszakról faggató kérdésre a Foot Mercatónak. “Ezt követően én magam dönthettem arról, mit szeretnék. Lyonban maradtam, örülök, hogy itt vagyok, és majd meglátjuk, hogyan alakul a sorsom. A célom az, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, hogy a klub elérje kitűzött céljait, persze mindezek mellett a saját karrieremet is szem előtt fogom tartani. Jelenleg azonban szerződés köt a Lyonhoz.”

Grenier elmondta, nagyon megtisztelőnek tartja, hogy az Arsenal és a Liverpool érdeklődött iránta, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy pár évvel ezelőtt a Lyon nem csak a francia, hanem az egész európai labdarúgásnak az egyik legmeghatározóbb egyesülete volt. Véleménye szerint amennyiben kész lesz az új stadion, úgy a kisebb gondjaik szintén megoldódnak, tehát ismét a legjobbak közé tartozhatnak a kontinensen.

A Lyon csütörtök este a Vitoria Guimaraes otthonában lép pályára az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában. A hazaiaknak még van matematikai esélyük a továbbjutásra, míg a vendégek már biztosan ott lesznek a kieséses szakaszban.

A portugál csapat sikerét 2.37 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.40, a Lyon sikerére pedig 3.20 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply