Gomez lassan visszatérhet

2014. October 15. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Mario Gomez
Vincenzo Montella, a Fiorentina vezetőedzője továbbra sem számíthat Mario Gomez, Micah Richards, Joaquin, Marko Marin és Giuseppe Rossi játékára sem a vasárnapi, Lazio elleni hazai olasz bajnokin.

 

Mario Gomez tavaly júliusban igazolt a Fiorentinához a Bayern Münchentől mintegy 20 millió eurórért. Közel 20 ezer néző előtt mutatták be Firenzében, azóta alig több mint 10 meccset játszott, miután folyamatosan sérülésekkel küszködött, az első évét gyakorlatilag szinte teljesen ki kellett hagynia térdproblémái miatt. Az idén szeptemberben combsérülés miatt esett ki, de egyre közelebb van a visszatérése, köszönhetően többek között annak, hogy a válogatott meccsek miatt szünetel az olasz bajnokság.

Paolo Manetti, a klub orvosa így fogalmazott Gomez állapotáról: “Többet tudtunk foglalkozni a sérültek rehabilitációjával, ennek köszönhetően sokat javult Mario combhajlító sérülése is. Még messze nincs százszázalékos állapotban, nem alkalmas egyelőre a combja az aktív sportra. Napról napra jobban terheljük, de nem akarjuk, hogy újra rásérüljön, így várhatóan egy hét múlva lesz olyan állapotba, hogy csatlakozhasson a csapathoz.”

Vincenzo Montella, a Fiorentina vezetőedzője Mario Gomez mellett az utóbbi időben több játékosára sem számíthatott sérülés miatt, és várhatóan a hétvégén sem léphet pályára Micah Richards, Joaquin, Marko Marin és Giuseppe Rossi sem.

“Richards és Joaquin már szinte teljes értékű edzésmunkát végezhet, de jelen állás szerint a vasárnapi bajnokira még ők sem kapnak zöld utat” – fogalmazott Paolo Manetti. A csapatorvos hozzátette: Rossi a jövő héten még néhány teszten részt fog venni, azt követően derül ki, hogy mikor térhet vissza.

A tabella kilencedik helyén álló Fiorentina az ugyancsak nyolcpontos, kilencedik helyezett Laziót fogadja, a hazaiak győzelmére 2.05, a döntetlenre 3.30, a Fiorentina sikerére pedig 3.60 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply