Gerrard a szezon végén távozik

2015. January 2. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Steven Gerrard
Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool péntek délelőtt hivatalos honlapján keresztül közölte, hogy Steven Gerrard csapatkapitány a szezon végén távozik a klubtól.

 

A 34 éves középpályás szerződése a nyáron lejár nevelő együttesénél, és hosszas gondolkodás után úgy döntött, mindenkinek az lesz a legjobb, ha távozik a Mersey-partiaktól. Gerrard nagyon nehezen jutott erre az elhatározásra, de sokat beszélgetett erről a klub menedzserével, Brendan Rodgersszel, valamint a családjával is.

“Életem legnehezebb döntése volt, én és a családom is nagyon sokáig gyötrődött ezen” – mondta az első csapatot közel 17 éve erősítő 114-szeres angol válogatott. “Azért jelentem be most a dolgot, hogy a menedzser és a csapat figyelmét ne tereljék el a rólam szóló pletykák. Mindenki számára ez a legjobb döntés: nekem, a családomnak és a klubnak is, amely már nagyon régóta meghatározó az életünkben. A játékot nem hagyom abban, de azt még nem tudom megmondani, hol folytatom pályafutásom, viszont az biztos, hogy nem egy rivális együttesnél, ugyanis nem tudnék játszani a Liverpool ellen.”

Gerrard közel 700 tétmérkőzésen lépett eddig pályára a “vörösök” szerelésében, 180 gólt szerzett, 2003 óta pedig ő a csapatkapitány. Legnagyobb sikerét 2005-ben érte el szeretett klubjával, hiszen az AC Milan ellen 0-3-ról felállva sikerült megnyernie a Bajnokok Ligáját. Emellett klubszinten minden lényeges trófeát megnyert, egyedül a bajnoki cím hiányzik a gyűjteményéből.

Hétfőn a liverpooliak a Wimbledon otthonában lépnek pályára FA-kupa-mérkőzésen. Gerrardék nincsenek kirobbanó formában, de legutóbbi 11 tétmeccsükön csak egy vereséget szenvedtek.

Az AFC Wimbledon győzelmét 15.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 6.50, a vendég Liverpool sikerére pedig 1.20 az odds. A szorzók a rendes játékidőben elért eredményre vonatkoznak.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply