Gary Neville egyelőre nem vitte előre a Valenciát

2016. February 9. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Javi Fuego
Gary Neville még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Valencia labdarúgócsapatánál, a spanyol klub ugyanis továbbra is csak vegetál a Primera Divisiónban.

Az együttes a legutóbbi 27 szezon során egyszer sem végzett a 10. helynél rosszabb pozícióban a spanyol élvonalban (a mélypontot ezen időszak alatt az 1994-95-ös, az 1996-97-es és a 2007-08-as 10. hely jelentette), azonban a mostani évadban semmi garancia nincs arra, hogy feljebb kapaszkodjon.

A csapat edzője, Nuno december elején mondott le a gyengébb teljesítmény miatt, pedig akkor a klub még a 9. pozícióban volt. A szingapúri tulajdonos, Peter Lim egyik üzlettársát, Gary Neville-t nevezte ki, az eredmények pedig önmagukért beszélnek: 23 forduló után csupán a 12. helyen áll.

Az angol tréner mérlege siralmas, a tétmérkőzéseket figyelembe véve négy győzelem, hat döntetlen és hat vereség, de csak a bajnokságot nézve öt döntetlent és négy vereséget tud felmutatni. A csapat utoljára november 7-én győzött (Vigóban 5-1-re), a vasárnapi, Betis elleni 1-0-s zakó után pedig a szurkolók türelme végleg elfogyott.

A Sky Sports ugyanakkor úgy tudja, a klubvezetés még bízik a csodában, és egyelőre nem vált edzőt, noha a szurkolók a szerdai, Barcelona elleni 7-0-s kiütés óta nem szívesen látnák őt a kispadon.

“A mérkőzés előtt is azt mondtam, legyen bármi az eredmény, nem tudom elképzelni, hogy kirúgják” – nyilatkozta Gaizka Mendieta, a Valencia korábbi játékosa.

“Az elnök még mindig hisz benne, úgy véli, túl kevés időt töltött eddig a klubnál, hogy komoly változást érjen el, így maradnia kell. De a sportigazgató és a rajongók nem ugyanígy vélekednek” – tette hozzá a 40-szeres spanyol válogatott középpályás.

A csapatra barcelonai hét vár, szerdán az FC Barcelona elleni kupavisszavágóra, szombaton egy hazai, Espanyol elleni csatára kerül sor. A Király-kupában a hazai győzelemre a szorzó 4.20, a döntetlenre 4.00, míg a Barcelona idegenbeli sikerére 1.75.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply