Élvezi Ranieri a Leicester helyzetét

2016. February 9. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Mark Albrighton
Az angol labdarúgó-bajnokság befejezése előtt 13 fordulóval a legnagyobb kérdés az, vajon kitart-e a Leicester City lendülete, és képes lesz-e megőrizni jelenleg ötpontos előnyét, hogy megnyerje története első bajnoki aranyát.

A csapat eddig az 1928-29-es sorozatban érte el legjobb eredményét, akkor a Sheffield Wednesday mögött a második helyen zárt az élvonalban.

A hét végén azonban Claudio Ranieri tanítványai idegenben nyertek 3-1-re a Manchester City ellen, így hat pontra növelték előnyüket a riválissal szemben, míg a Tottenham és az Arsenal előtt öt-öt ponttal vezetnek.

“Nem hiszek a bukmékereknek, hiába adnak nekünk sok esélyt. A szezon elején azt mondták, úgyis kirúgnak engem” – vélekedett Ranieri.

“Természetesen tudom, hogy a nagy klubok most idegesek, de ez nem az én problémám. Csapatomon nagy teher volt a szezon elején, hiszen azzal a céllal vágtunk neki a 2015-16-os idénynek, hogy biztosítsuk helyünket az élvonalban. Most viszont már nyugodtak lehetünk, sokkal nagyobb a nyomás azokon a klubokon, amelyek rengeteg pénz költöttek azért, hogy bajnokságot vagy éppen Bajnokok Ligáját nyerjenek. Mit tagadjam, élvezem ezt a helyzetet. Ha ugyanebben a szellemben futballozunk tovább, elégedett leszek. Ha a teljesítmény sikerrel párosul, boldog vagyok” – tette hozzá.

Szerinte a játékosok önértékelése alaposan megnőtt, hiszen az előző szezonban egy nagy csata során sikerült biztosítani a bennmaradást a Premier League-ben. Márpedig aki egy ilyen csatát túlél, annak a szellemisége megváltozhat úgy, hogy egy nyerő csapatba tökéletesen illeszkedjen.

A Leicester vasárnap újabb nagy lépést tehet álmai felé, ugyanis a harmadik helyezett Arsenal otthonában lép majd pályára. A hazaiak győzelmére a szorzó 1.75, a döntetlenre 3.75, míg a vendégek sikerére 4.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply