Folytatná tavalyi menetelését a Rijeka

2014. July 16. Wednesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Nagyon készül a HNK Rijeka labdarúgócsapata a Ferencváros elleni csütörtöki, Európa Liga-selejtezőre, a tavalyi szereplés ugyanis alaposan meghozta a játékosok és a szurkolók étvágyát.
Böde Dániel

A Fradi rutinos európai szereplővel találkozik csütörtökön.

A csapat a felkészülés során legyőzte a szlovén Koper és a Domzale csapatait is, majd meglepetésre múlt pénteken 2-1-re verte a bajnok Dinamo Zagrebet a horvát Szuperkupa-döntőben. A csapat góljait Miral Samardzic és Moisés szerezték.

Matjaz Kek vezetőedző szerint ebből a mérkőzésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. “Ez többé-kevésbé egy felkészülési mérőzés volt, igazából csak azt mérhettük le, hol is tartunk valójában. De ezt a meccset el kell felejtenünk, nem szabad alábecsülnünk a Ferencvárost” – nyilatkozta.

“Olyan ellenféllel játszunk, amely milliókat fektetett a csapatba, új stadion építtetett. Most mi vagyunk abban a helyzetben, hogy a tavalyi teljesítményünk miatt bennünket akarnak megverni” – folytatta.

A csapat korábban alig-alig ért el sikert a nemzetköz színtéren, tavaly viszont bejutott az Európa Liga csoportkörébe, és szépen helytállt. A selejtezőben a walesi Prestatyn Town, a szlovák Zilina és a német Stuttgart kiverésével villantott, majd az I csoportban ugyan az utolsó helyen zárt, de hat mérkőzéséből csupán kétszer kapott ki (a Guimaraes otthonában 4-0-ra, illetve Lyonban 1-0-ra), a másik négy meccsen döntetlent ért el. Azaz hazai pályán a portugálokkal 0-0-t, a Lyonnal és a spanyol Betisszel 1-1-et játszott.

A Rijeka csütörtöki győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Ferencváros idegenbeli sikerére 4.50 szorzóval lehet fogadni.

A horvátok eddig háromszor találkoztak magyar együttessel a nemzetközi kupákban. Az 1962-63-as Intertotó-kupa negyeddöntőjében a Pécsi Dózsa 4-3-as összesítéssel búcsúztatta őket, az 1974-75-ös Közép-Európa Kupa csoportkörében oda-vissza 3-1-re verték egymást a Tatabányával, az 1985-86-os KK elődöntőjében, Pisában pedig 1-0-ra kikaptak a Debrecentől.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply