Folytatná jó sorozatát a Salzburg

2014. March 20. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Története egyik legnagyobb sikerét értheti el a Salzburg labdarúgócsapata, ha túljut a Baselen, és bekerül az Európa Liga negyeddöntőjébe.

Generic

A magyar válogatott kapust, Gulácsi Pétert is soraiban tudó osztrák együttes fantasztikus idényt produkált eddig, az Európa Ligában például egy hete botlott először, sorozatban elért tíz győzelem után 0-0-s döntetlenre volt képes a svájci ellenfél otthonában.

Az eddigi menetelés óriási sikernek számít Roger Schmidt edző életében is, hiszen a 47 éves szakember korábban csak olyan kiscsapatoknál dolgozott, mint a Delbrücker SC, a Preussen Münster és a Paderborn. Salzburgban azonban a csúcsra ért, csapata már a hétvégén bajnoki aranyéremnek örülhet, hiszen a Bundesligában 27 pontos előnnyel vezet, vasárnap pedig hazai pályán nem tűnik legyőzhetetlennek a 7. helyen szerénykedő Wiener Neustadt sem.

“Nagyon jól játszott az első mérkőzésen Bázelben, de észrevettem néhány hiányosságot, ezeket megpróbáljuk kijavítani” – nyilatkozta az Európa Liga-csatáról. “A kinti gól nélküli döntetlen összességében kiábrándító volt számunkra, mivel rengeteg helyzetet kidolgoztunk, és megvolt az esélyünk a győzelemre. A fiúk rendkívül motiváltak, mindannyian tudjuk, hogy kötelező nyernünk.”

Az osztrákok hazai győzelmére 1.45 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a Basel idegenbeli sikerére 7.75 szorzóval lehet fogadni.

A Salzburg az eddigi öt hazai EL-mérkőzésen csupán a belga Standard Liege ellen nem tudott legalább három gólt szerezni (2-1), a litván Zalgirist 5-0-ra, a svéd Elfsborgot 4-0-ra, a dán Esbjerget 3-0-ra, a holland Ajaxot pedig 3-1-re verte.

Tudja ezt a Basel edzője, Murat Yakin is: “Tisztában vagyok vele, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, telt ház előtt egy motivált ellenféllel kell megküzdenünk. De megpróbálunk mindent, a sikerhez kiegyensúlyozott védekezésre és a támadásra lesz szükségünk.”

A csapat védője, Philipp Degen szerint megvan a minőség a Baselben, amit sajnos az odavágón nem sikerült megmutatni, így még tartogatnak meglepetést a Salzburg számára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply