Fiatalok csatája Stuttgartban

2013. November 22. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Alexandru Maxim

A német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának pénteki nyitányán a Stuttgart a Borussia Mönchengladbach együttesét fogadja, az összecsapáson fiatal tehetségek nagy csatája várható.

 

Amióta a sváboknál októberben Thomas Schneider lett az edző, mintha kicserélték volna Alexandru Maximot és Timo Wernert. A 23 éves román középpályás ugyan nem lehet a legjobb hangulatban, hiszen válogatottjával elbukta a Görögország elleni világbajnoki pótselejtezőt, viszont klubbeli teljesítményére nem lehet panasz. Eddigi tíz bajnokiján négyszer volt eredményes, és rengeteg assziszt fűződik a nevéhez. Csak a bosnyák csatár, Vedad Ibisevic nyolc találatánál négyszer ő adta a gólpasszt.

Werner felbukkanása az idei szezon egyik kellemes színfoltja, a mindössze 17 éves csatár három gólnál jár, és ő lett a liga történetének első olyan 18 év alatti játékosa, aki duplázni tudott – két hete az ő találatainak köszönhetően győzött 3-1-re a Stuttgart a Freiburg ellen.

De hamarosan bemutatkozhat az élvonalban a nyáron a Melbourne Victorytól szerződtetett új-zélandi Marco Rojas is.

A vendégeknél Lucien Favre sokat köszönhet Granit Xhakának, Patrick Herrmann-nak és Christoph Kramernek, nekik is köszönhető, hogy a Gladbach a bajnokság negyedik helyén áll. A keret egyébként is nagyon jó összetételű, hiszen a csapat zömét 21-25 éves játékosok adják.

“Nekünk mindig ugyanaz a taktikánk, függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben lépünk pályára. Így aztán nem félünk senkitől és semmitől” – jegyezte meg Favre. “A Stuttgart jó csapat, sok válogatott játékossal. Nem kezdte túl jól a szezont, de az utóbbi mérkőzéseken már jó eredményeket ért el. Tavaly kikaptunk itthon, hiába vezettünk korán, végül egy szerencsétlen öngóllal Stuttgart nyert 2-1-re.”

A hazaiaknál Arthur Boka, Daniel Didavi és Cacau sérült, a Mönchengladbachnál Alvaro Dominguez, Thorben Marx, illetve a vírussal bajlódó Amin Younes hiányzik.

A Stuttgart győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a vendégek sikerére 2.90 szorzóval lehet fogadni.

A várható összeállítások a Kicker szerint:

  • Stuttgart: Ulreich – Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, Rausch – Kvist, Gentner – Leitner, Werner – Maxim – Ibisevic
  • Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl, Wendt – Kramer, Xhaka – Herrmann, Arango – Raffael – Kruse

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply