Fejlődést ígér Mancini

2016. May 8. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Roberto Mancini
Az Inter szombaton legyőzte az Empolit a Serie A-ban, Roberto Mancini ígérgetésekkel igyekszik megerősíteni az állását.

Az olasz pontvadászatban mindkét milánói klub nagy csalódást jelentett idén, a Milan edzőváltással terhelt szezonján már csak az Olasz Kupa-győzelem tudna lendíteni, míg az Internél a bajnoki elvárások helyett a szurkolóknak be kell érni az Európa Liga-indulással. A kék-feketék a bajnoki címre vágytak, de legalább a Bajnokok Ligájában való indulásra, ám végül egyik sem jött össze.

Az Empoli elleni szombati sikerétől függetlenül Roberto Mancini alakulata már nem érheti el a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban való indulást, a vezetőedző pedig tisztában van vele, hogy ez kevés. Mancini azt ígéri, hogy jövőre a csapat további fejlődésre lesz képes.

“Ha mindent jól csináltunk volna, nem a negyedik hely jutott volna nekünk. De a szezon első hat hónapjában túl sokat hibáztunk, és nagy árat fizettünk ezért” – mondta némileg csalódottan a szakember, akinek helye a szezon közben többször is bizonytalanná vált.

“Meg kell erősödnünk, függetlenül attól, hogy ez volt a klub legjobb szezonja az elmúlt öt évet figyelembe véve. Sok mindenben kell fejlődnünk, technikásabbnak kell lennünk, elhivatottabbnak kell lennünk, tanulnunk kell a saját hibáinkból” – sorolta a területeket Mancini, amelyekben még előrelépést vár együttesétől.

Vasárnap a Serie A 37. fordulója folytatódik, a Juventus bajnoki sikere mellett már eldőltek a kupaindulást érintő kérdések is, már csak a kiesők kiléte nem ismert. A Hellas Verona egészen biztosan búcsúzik az élvonaltól, az utolsó előtti Frosinonénak pedig már csak győzelemmel marad esélye a bennmaradásra. Az újonc a 7. helyezett Sassuolót látja vendégül vasárnap: a hazai győzelemre a szorzó 5.00, a döntetlenre 3.75, a vendégek sikerére 1.72.

A két gárda őszi élvonalbeli összecsapása 2-2-es döntetlennel zárult.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply