A Bayern München a bajnoki címmel vigasztalódik

2016. May 8. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola
A Bayern szombaton bebiztosította a bajnoki címet, zsinórban negyedik alkalommal bizonyult legyőzhetetlennek a hazai pontvadászatban.

A Bayern München nem titkoltan a triplázást tűzte ki céljául a szezon előtt, a német klub nemcsak a hazai trófeákat szerette volna begyűjteni idén, hanem ismét fel akart kerülni Európa csúcsára. A bajnokságban és a kupában nem került porszem a gépezetbe, ám a Bajnokok Ligájában hiba csúszott az előzetes számításba.

Josep Guardiola együttese már az elődöntőben búcsúra kényszerült, miután nem bírt az Atletico Madriddal. A nyáron távozó vezetőedző és csapata így már csak a hazai sorozatokban bízhatott, és szombaton be is gyűjtötte a bajnoknak járó salátástálat. A Bayern München immár negyedik alkalommal nyerte meg zsinórban a Bundesliga bajnoka címet, amely némileg képes feledtetni a nemzetközi kupafiaskót.

“Nagyon megérdemeljük most az ünneplést, sorozatosan a Bundesliga élén végezni történelmi tett. Csak tisztelegni tudok az edző és a játékosok előtt. A Bundesliga bajnoki címe a legfontosabb itt, és sokat segít elfelejteni a csalódást” – mondta a bajnoki címet ünneplő Karl-Heinz Rummenigge.

Az immár 26-szoros rekord bajnok Bayern München még két meccset játszik le a szezon végéig, a Hannover elleni tétnélküli bajnoki után a Német Kupa döntőjében lesz érdekelt, az ellenfél pedig a bajnokságban a bajorok mögött a második helyen záró Borussia Dortmund lesz.

A Bayern München sikerére a szorzó 1.90, a döntetlenre 3.60, a Borussia Dortmund győzelmére 3.75.

A két csapat őszi bajnokiját 5-1-re nyerte a Bayern hazai pályán, míg tavasszal gólnélküli döntetlennel zártak.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply