Európa Liga – Telt ház előtt fogadhatja a Videoton a Sportingot – ELŐZETES

2012. October 3. Wednesday in Előzetes, Hírek, UEFA Európa Liga

Csoportja legnevesebb együttese, a portugál Sporting Lisboa ellen mutatkozik be csütörtökön saját közönsége előtt a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.

A székesfehérvári együttes az utóbbi hetekben a bajnokságban rendre pontokat veszített, s az EL első körében 3-0-s vereséget szenvedett Genkben, ezzel együtt a játékosok bíznak abban, hogy csütörtökön jó és eredményes produkcióval örvendeztetik meg szurkolóikat.
“A célunk az, hogy olyan eredményt érjünk el a Sporting ellen, amire mi is büszkék lehetünk, és amellyel a szurkolóinknak is örömet szerzünk” – mondta a csapat honlapjának (www.vidi.hu) Szolnoki Roland, aki az elmúlt szezonban még az U19-es, illetve a tartalékcsapatban játszott. – “Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a Sporting a legnevesebb, legerősebb csapat azok közül, amelyekkel az elmúlt években tétmérkőzést játszottunk. Egy jó eredmény nagyon megnövelné az önbizalmunkat, ami fontos lenne, hiszen vasárnap nem akármilyen bajnoki meccs vár ránk” – utalt a futballista a Ferencváros elleni vasárnapi mérkőzésre.
A jelenlegi Videoton két szálon is “kötődik” csütörtöki ellenfeléhez. Vezetőedzője, a játékosként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, portugál Paulo Sousa az 1993/1994-es szezonban a Sportingban szerepelt, de ami a mostani meccs szempontjából ennél sokkal fontosabb és hasznosabb lehet a magyar csapat számára az az, hogy a brazil Renato Neto éppen a csütörtöki riválistól érkezett kölcsön Fehérvárra az idényre.
“Ilyenkor az emberben még erősebb a bizonyítási vágy, tehát a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés nem egy hétköznapi esemény lesz az életemben” – nyilatkozta a Neto, aki a legutóbbi kiírásban a Sporting színeiben játszhatott az EL-ben. – “Nem hiszem, hogy lenne gyenge pontjuk, ugyanakkor ha tudjuk azt a játékot és azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, van esélyünk még egy ilyen nagynevű csapat ellen is.”
A csoportban az első kör után a Genk vezet, míg mögötte az egymással két hete gólnélküli döntetlent elért Sporting és FC Basel áll a második pozícióban.
A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban, ahol várhatóan telt ház lesz. A második félidőt a Kossuth Rádió élőben közvetíti, a kommentátor Hajdu B. István lesz.

sgr \ scp \ sag

MTI 2012. október 3., szerda 10:05

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply