Európa Liga – Sousa szerint emelt fővel távozhattak Bázelből

2012. November 9. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint játékosai emelt fővel térhetnek hazai a Bázelben elszenvedett 1-0-s vereséget követően, amivel továbbra is a csoport második helyén állnak az Európa Ligában.

A portugál szakember a székesfehérvári klub honlapjának a találkozót követően elmondta, hogy együttese a második félidőben játszott jobban, ennek ellenére a Basel ekkor szerezte a mindent eldöntő találatot. Hozzátette: a svájciak a versenyben maradásért harcoltak.

“Mi emelt fővel távozhatunk, és készülhetünk a következő, nagyon fontos nemzetközi kupameccsünkre a Genk ellen, melyet hazai pályán játszunk, ahol erősek vagyunk – mondta Sousa, aki szerint egy döntetlen kiharcolása remek eredmény lett volna, már csak azért is, mert a csoport másik találkozóján a Genk 1-1-et játszott a Sportinggal Lisszabonban.

“Van még két mérkőzésünk a csoportkörből, ezeken a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk” – tette hozzá a tréner.
Murat Yakin, a Basel vezetőedzője kiemelte, hogy a Videoton a várakozásoknak megfelelően rendkívül defenzíven futballozott, ám saját futballistái türelmesen játszottak, és végül éltek az adódó lehetőséggel.

“A csapatom teljesítményével elégedett vagyok, végig uraltuk a mérkőzést, és megérdemelten szereztük meg a vezetést, végül pedig a győzelmet is. Örülök, hogy Mohamed Salah jól szállt be a meccsbe, és döntő gólpasszt adott Strellernek” – nyilatkozott Yakin.

Köteles László csapata, a Genk nyolc pontjával vezeti a csoportot a hatpontos Videoton előtt, amelynek előnye egy pontra csökkent a Basellel szemben.
A székesfehérváriak a következő fordulóban, november 22-én a Genket fogadják a Sóstói Stadionban.

sgg \ sgr \ sag

MTI 2012. november 9., péntek 9:40

Related Articles

Leave a Reply